duminică

10 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 septembrie, 2023

Azerbaidjan și Armenia au ajuns la un acord de încetare a focului, anunță mass-media armene și ruse, citând un comunicat al oficialilor locali, potrivit The Guardian. Acordul apare la două zile după ce forțele azere au bombardat intens Nagorno-Karabah.

Acordul de încetare a focului intră în vigoare la ora locală 13:00 și include prevederi pentru ca guvernul armean local să își desființeze armata locală, în ceea ce pare a fi o capitulare majoră în fața Azerbaidjanului.

Atât oficialii locali din Stepanakert, cât și cei din Baku au confirmat că reprezentanții se vor întâlni joi la Evlakh, în Azerbaidjan, pentru negocieri.


Azerbaidjan, care a cerut dizolvarea guvernului local din Nagorno-Karabah, a declarat că discuțiile vor aborda și planurile de „reintegrare” a regiunii.

Guvernul local din Stepanakert nu a menționat nicio prevedere de reintegrare a teritoriului. Într-un comunicat, acesta a citat un acord de „retragere a detașamentelor și trupelor rămase ale forțelor armate armene din zona de desfășurare a contingentului rus de menținere a păcii, de dizolvare și dezarmare completă a unităților armate ale Armatei de Apărare din Nagorno-Karabah și de retragere a echipamentelor grele și a armamentului de pe teritoriul Nagorno-Karabahului în vederea eliminării lor cât mai curând posibil”.

Ambele părți afirmăcă acordul a fost mediat de o forța locală rusă de menținere a păcii, care este desfășurată în regiune din 2020.

***


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: