vineri

5 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 iunie, 2013

Întreprinderile mici și mijlocii, precum și autoritățile locale din România vor putea accesa credite de la cec Bank, pentru susținerea investițiilor, în urma unui acord de împrumut semnat miercuri, prin care banca românească de stat obține o finanțare de 45 de milioane de euro de la Banca Europeană pentru Investiții (BEI).

Acordul a fost semnat vineri, la București, de președintele cec Bank, Radu Grațian Ghețea, și de vicepreședintele BEI Mihai Tănăsescu, prima tranșă luată de banca din România fiind de 15 milioane de euro.

„Împrumutul reprezintă un sprijin nou în condiţii favorabile pentru proiecte implementate de aceste companii, cruciale pentru dezvoltarea economiei României, în principal pentru crearea de noi locuri de muncă şi încurajarea creşterii economice şi competitivităţii”, a afirmat vicepreşedintele BEI responsabil pentru România, Mihai Tănăsescu.


În context, președintele CEC, Radu Grațian Ghețea, a reafirmat obiectul băncii de a se concentra pe creditarea persoanelor juridice în vederea investițiilor.

”Prin încheierea acestui parteneriat, cec Bank continuă să susţină IMM-urile, companiile de capitalizare medie şi autorităţile locale care intenţionează să implementeze proiecte de investiţii în diferite domenii”, a afirmat Gheţea.

De asemenea, oficialii cec au precizat că liniile de credit vizează și cofinanțarea proiectelor derulate cu fonduri europene.

Dobânzile și alte costuri la care IMM-urile și autoritățile locale vro putea accesa creditele cec vor fi stabilite de la client la client, în condițiile în care creditele acordate persoanelor juridice sunt personalizate.

Obiectivul BEI pe 2013: Finanțări de 1 miliard de euro în economia României


Banca Europeană pentru Investiții își propune să acorde economiei românești linii de finanțare de 800 de milioane-1 miliard de euro în anul 2013.

”Ne propunem să facem din cec un tip de bancă de dezvoltare pentru România”, a declarat Mihai Tănăsescu, la cereomonia de la Palatul cec din București.

În cadrul acestei strategii de creditare, Banca Europeană pentru Investiții vizează, printre domeniile de interes, finanțarea producției agricole din România, Mihai Tănăsescu urmând să aibă discuții în acest sens cu ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Bancă a Uniunii Europene, BEI a acordat României credite de 9,3 miliarde de euro în perioada 1990-2012, din care în anul 2012 nivelul creditării se ridică la 335 de milioane de euro.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: