sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 februarie, 2014

Asociaţia Europeană a Numărului de Urgenţă consideră că legile româneşti privind sistemul 112 trebuie schimbate, astfel încât operatorii de telefonie mobilă să fie obligaţi să transmită informaţii despre locaţia exactă a apelantului.

Directorul executiv al Asociaţiei Europene a Numărului de Urgenţă (EENA), Gary Machado, citat de MEDIAFAX, consideră că, în cazul accidentului aviatic din Munţii Apuseni, nu sistemul românesc 112 este de vină, ci legislaţia şi modul în care serviciul este reglementat.

Directorul executive a dat publicităţii o scrisoare deschisă, ca răspuns al unei scrisori transmise organismului european de un operator roman la 112

Acuzaţii la adresa vice-preşedintelui CE Neelie Kroes


Gary Machado a scris: “EENA nu crede că această campanie împotriva sistemului românesc 112 este echilibrată sau echitabilă şi românii ar trebui să fie conştienţi de faptul că înlocuirea mai multor miniştri şi directori nu va schimba situaţia”.

“Pe parcursul celor cinci ani de mandat, Vice-Preşedintele Comisiei Europene, Neelie Kroes, a refuzat să reglementeze operatorii de reţele de telefonie mobilă pentru a-i forţa să trimită sistemului 112 informaţii despre locaţia exactă a apelantului (cum ar fi informaţii GPS). Dacă ar fi făcut acest lucru, este foarte probabil ca supravieţuitorii teribilului accident de avion să fi fost salvaţi la timp. Acesta este mandatul domniei sale şi este responsabilitatea domniei sale să facă acest lucru în conformitate cu legislaţia UE (articolul 26.7 din Directiva privind Serviciile Universale)”, a precizat directorul executiv al EENA.

Acesta a menţionat că Guvernul României a trimis din 2013 o scrisoare vicepreşedintelui Neelie Kroes, îndemnând-o să ia măsuri privind localizarea apelantului în cazul apelurilor de urgenţă 112.

Presiuni asupra operatorilor de telefonie mobilă

“Cerem preşedintelui României, prim-ministrului şi fiecărei autorităţi implicate în serviciile 112 să ceară în mod public Comisiei Europene reglementarea operatorilor de reţele mobile pentru a oferi date precise şi fiabile privind localizarea apelantului. Autorităţii Naţionale de Reglementare ANCOM şi altor autorităţi responsabile din România ar trebui să le fie, de asemenea, cerut să propună un regulament privind operatorii de reţele mobilă cât de curând”, a adăugat Gary Machado.


Directorul executiv al EENA, mai spune că a primit o scrisoare de la Raluca Cojocaru, operatoare 112 în România, şi a fost impresionat de mesajul transmis de aceasta.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

“În acest moment, ne-ar dori să-i transmitem sprijinul nostru deplin pentru activitatea sa şi a colegilor ei care contribuie la salvarea de vieţi omeneşti, în fiecare zi. Operatorii 112 sunt, de multe ori, eroii ascunşi care fac legătura dintre durere şi suferinţă, pe de o parte, şi ajutor şi asistenţă, pe de alta. Ei sunt puntea dintre întuneric şi lumină, dintre disperare şi speranţă. Blamarea operatorilor 112 pentru eşecuri în alte domenii este calea cea mai uşoară pentru unii oameni. De multe ori, adevărul se află în altă parte, dacă privim cu atenţie”, spune Gary Machado.

Raluca Cojocaru a trimis o scrisoare asociaţiei după accidentul aviatic din Munţii Apuseni, în care a arătat că, după acest tragic eveniment, a trăit “cea mai dificilă şi mai amară perioadă din activitatea profesională”.

Etichete: , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: