joi

30 mai, 2024

1 iulie, 2020

Zdravko Pocivalsek, ministrul sloven al Economie

Ministrul sloven de Interne a demisionat şi cel al Economiei a fost plasat în detenţie marți în cadrul unei anchete a poliţiei privind presupuse nereguli în achiziţionarea de echipamente în legătură cu pandemia de coronavirus, relatează France Presse, preluată de Agerpres. 

Presa slovenă relatează că ministrul Economiei a fost eliberat marţi seară.

Ales Hojs, ministrul de Interne, a declarat că nu a fost informat despre investigaţie până marţi, asigurând că ea a fost lansată pentru a discredita guvernul de coaliţie de centru-dreapta, venit la putere în luna martie.


„Cred că este o acţiune motivată politic”, a spus el în faţa presei, adăugând că şeful poliţiei a demisionat și el, pentru a protesta față de această acțiune condusă de forţele speciale de poliţie.

Presa slovenă a raportat numeroase nereguli în achiziţionarea de echipamente de protecţie şi aparate de respirat, la scurt timp după ce noul guvern a preluat puterea.

Presa l-a acuzat pe ministrul Economiei, Zdravko Pocivalsek, că favorizează companiile ce nu oferă echipamente eficiente și adecvate. Acesta a negat toate acuzaţiile.

(Citiți și: ”Directorul general al Unifarm, urmărit penal. DNA acuză o mită de 760.000 de euro cerută unui furnizor de măști chirurgicale”)

Potrivit unui comunicat al poliţiei speciale, mai multe locuinţe au fost percheziţionate marţi în cadrul unei „anchete privind presupuse nereguli în comandarea şi achiziţionarea de echipamente de protecţie”.


Numele ministrului economiei nu este menţionat în acest comunicat, dar Hojs a declarat presei că a fost informat despre reţinerea colegului său.

De la venirea la putere, prim-ministrul Janez Jansa a implementat măsuri stricte de izolare pentru a stopa pandemia şi a lansat achiziţia de echipamente de protecţie şi de aparate de respirat artificiale, declarând că predecesorul său nu a reuşit să pregătească ţara pentru pandemie.

Şeful guvernului a criticat marţi „standardele duble şi abordarea selectivă” a forţelor speciale, acuzând că acestea nu au investigat alte cazuri.

Mii de persone au ieşit în stradă la Ljubljana în fiecare vineri din ultimele două luni, pentru a protesta faţă de scandalul echipamentelor de protecţie şi față de atacurile împotriva presei critice lansate d eunii miniștri.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: