joi

18 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 noiembrie, 2019

Potrivit datelor comunicate de INS, România a consemnat în septembrie 2019 a patra lună la rând de scădere semnificativă a producției industriale (valori ajustate după numărul zilelor lucrătoare și sezonalitate).

(Citiți și: ”Eurostat: România a înregistrat în iulie cel mai mare declin al producţiei industriale din UE”)

Deși producția brută a fost cu 14,4% mai mare față de luna anterioară ( însă doar 1,9% în serie ajustată), îmbunătățirea a fost insuficientă pentru a duce rezultatul în domeniul pozitiv față de aceeași lună a anului precedent (-4,8%).

 


După ce s-a tras linia pe primele trei trimestre din 2019, rezultatul sectorului industrial, cel care ar trebui să dea tonul pentru întreaga economie, a fost unul clar negativ, cu -1,5% pe seria brută și -2,1% pe seria ajustată după zile lucrătoare și sezonalitate.

Aceste cifre urmează să se transpună în evoluția foarte probabil descrescătoare a PIB pe trimestrul III, a cărui estimare semnal va apare mâine.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: