marți

21 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 octombrie, 2015

refugiati 1Primul lot de refugiați relocați, 19 eritreeni, au plecat vineri, de pe aeroportul din Roma, după ce mai mulți oficiali europeni, printre care și comisarul pentru Migrație, Dimitris Avramopoulos, au venit să le ureze succes în această „călătorie a speranței”.

„Nu numărul contează, ci faptul că azi a început implementarea programului de redistribuire”, le-a declarat comisarul Avramapoulos jurnaliștilor prezenți la conferința de presă organizată special pentru acest moment, recunoscând că acest lot mic trimis spre Suedia are doar o importanță simbolică.

„Acest avion reprezintă victoria Europei, care știe să fie solidară și responsabilă”, a spus în discursul său ministrul de Interne italian, Angelino Alfano.


Repatrierile s-au dovedit mai eficiente, însă, tot vineri, Italia returnând 28 de imigranți ilegali în Tunisia și alți 35, în Egipt.

Eritreeni, ca și sirienii, au șanse foarte mari de a primi statutul de azilanți, întrucât țara este condusă de un regim militar represiv.

Cei 19 care au fost preluați de Suedia s-au oferit voluntari pentru a pleca în această țară unde vor putea sta cinci ani.

Următoarea redistribuire va avea loc peste două săptămâni, în Grecia.


Potrivit Organizației Internaționale pentru Migrație, anul acesta au ajuns în Europa aproximativ 580.000 de persoane, iar alte 3.000 s-au înecat încercând să traverseze Mediterana.

Suedia, prima țară care s-a oferit să preia refugiații

Suedia se află pe primul loc la procentul refugiaților în milionul de locuitori și este recunoscută pentru toleranța și deschiderea față de imigranți, ceea ce explică reacția sa rapidă după izbucnirea crizei refugiaților sirieni.

Guvernul suedez le permite refugiaților să lucreze imediat după sosire, dar șansele ca aceștia să-și găsească un job sunt foarte mici. Aproape jumătate din străinii cu vârste între 25 și 64 de ani sunt șomeri.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lista crizelor la care Europa trebuie să răspundă în următorul deceniu nu se rezumă la efectele pandemiei și la război – ea e mult mai lungă și cuprinde

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: