cursdeguvernare

luni

16 septembrie, 2024

logo-conferinte-curs-de-guvernare

Piața chineză crește cu 21% vânzările la nivel global de vehicule electrice și hibrid – în Europa au scăzut

13 august, 2024

Vânzările globale de vehicule complet electrice și plug-in hybrid au crescut cu 21% în iulie. China este motorul acestui avans surpriză, cu o creștere de 31% în iulie.

China, SUA și Europa reprezintă peste 90% din piața de EV.

Conform datelor agregate de Rho Motion, numărul mașinilor electrificate – complet electrice (BEV) sau hibride cu încărcare la priză (PHEV) – vândute la nivel mondial în iulie a fost de 1,35 milioane, dintre care 0,88 milioane au fost înmatriculate în China, unde creșterea este de 31% de la an la an.


BYD, cel mai mare producător de vehicule electrice din China și din lume, a raportat creșteri cu 13% și, respectiv, 44% ale vânzărilor sale globale de BEV și PHEV.

În Europa, vânzările lunare au scăzut cu 7,8% în iulie, ajungând la o valoare apropiată de cea din 2023. În cele șapte luni până în iulie, acestea au scăzut cu 12% în Germania, cea mai mare piață de mașini electrice a Uniunii.

În Statele Unite și Canada vânzările de vehicule electrificate au crescut cu 7,1% în iulie, după ce au avut un record în trimestrul al doilea al anului. Avansul este mult peste așteptări, care nu prognozau o creștere de peste 2%.

„BYD a continuat să realizeze vânzări record de mașini plug-in hybrid și în iulie, această companie fiind un contribuitor cheie la creșterea pieței deoarece vinde multe modele de vehicule electrificate”, a declarat Charles Lester, managerul în cadrul Rho Motion.

Record de EV-uri existente la nivel mondial – 42 de mil. de unități, dintre care jumătate circulă în China


Cele mai noi date arată că există aproximativ 42 de milioane de vehicule electrice care circulă în întreaga lume, iar mai mult de jumătate din acestea sunt înmatriculate în China.

La finalul anului trecut, Centrul de cercetări în domeniul energiei solare şi a hidrogenului (ZSW) din Germania raporta un număr total de aproape 42 de milioane de mașini electrice la nivel global, cu 50% mai multe decât în 2022.

În acest total intră și vehiculele complet electrice, hibride cu încărcare la priză şi mașinile electrice cu range extender.

Conform ZSW, 23,4 milioane dintre aceste maşini electrice erau înmatriculate în China, reprezentând mai mult de jumătate din ponderea la nivel global.

Pe locul al doilea se află Statele Unite ale Americii, cu 4,8 milioane, urmate de Germania, cu 2,3 milioane, Franţa, cu 1,6 milioane şi Marea Britanie, cu 1,5 milioane.

În 2023, 14,8 milioane de vehicule electrice – iar aici au fost incluse și vehicule plug-in hybrid și electrice cu range extender – au fost nou înmatriculate la nivel mondial. China este în mod clar în frunte cu peste 9 milioane de mașini electrice, în timp ce SUA și-au asigurat locul doi în fața Germaniei.

În Germania, aproape 700.000 de mașini electrice au fost înmatriculatea. Asta înseamnă că acum sunt 2,330 de milioane de mașini electrice pe drumurile germane.

(Citiți și: ”Haosul, logica și jocul stocurilor: China inundă Europa cu autovehicule electrice, pe care le depozitează cu anii prin porturile UE”)

****

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Creșterea salariului mediu brut pe economiei a fost alimentată de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: