cursdeguvernare

marți

17 septembrie, 2024

logo-conferinte-curs-de-guvernare

Candidata stângii la şefia guvernului francez îşi anunță homosexualitatea – este căsătorită cu o femeie și are un copil

7 august, 2024

Candidata Noului Front Popular (NFP) la postul de premier, Lucie Castets (foto), necunoscută publicului înainte de nominalizare, a dezvăluit în Paris Match că este căsătorită cu o femeie şi că are un copil mic.

Înalt funcționar în Primăria Parisului, Lucie Castets (37 de ani) nu reuşeşte să-şi impună campania la şefia Guvernului de la Paris, din cauza atenţiei mediatice în centrul căreia se află Jocurile Olimpice.

O apropiată a primarului Parisului Anne Hidalgo, ea a fost desemnată de coaliţia stângii, la sfârşitul lui iulie.


Ea a acordat un interviu publicației Paris Match despre viaţa sa privată, pentru a se face mai bine cunoscută francezilor, interviu în cursul căruia și-a dezvăluit în mod public homosexualitatea.

Lucie Castets este căsătorită cu o femeie şi este mama unui copil în vârstă de doi ani jumătate.

Ea este în prezent directoarea Direcţiei Finanţelor şi Achiziţiilor (DFA) a Primăriei Parisului.

Ea declară revistei că ”doreşte să găsească un echilibru între protejarea familiei sale şi a spune cine este”, un lucru pe care-l consideră ”important şi în prezent”.


Tot mai mulţi oficiali politici îşi asumă în mod public homosexualitatea – ca premierul demisionar Gabriel Attal, fostul ministru al Muncii Olivier Dussopt sau ministrul delegat însărcinat cu Drepturile Copilului Sarah El Haïry – în pofida faptului că problema homosexualităţii este în continuare un tabu în societate.

Lucie Castets, la fel ca și Gabriel Attal, declară că a primit mesaje de la ”haterii de extremă dreapta”.

Candidata stângii a studiat economia politică și dreptul public la Sciences Po și are un master la London School of Economics. De asemenea, a studiat chineza la Universitatea Fudan din Shanghai, înainte de a absolvi École nationale d’administration în 2013.

Între 2014 și 2017, Castets a fost lector la Sciences Po, iar în 2022 a devenit profesor asociat Universității pariziene Dauphine University.

A fost asistent al atașatului cultural la Consulatul General al Franței la Shanghai, între 2007 și 2008, iar în 2011 și-a început colaborarea cu Banca Mondială. Din 2014 a lucrat la Direcția Generală a Trezoreriei, din cadrul Ministerului Economiei și Finanțelor.

În 2020, Castets s-a alăturat administrației primarului Parisului, Anne Hidalgo, devenind consilier economic. În octombrie 2023, a fost numită de Hidalgo în funcția de director de finanțe și achiziții în biroul lui Hidalgo.

Reforma fiscală propusă de candidata stângii

Lucie Castets, care s-a declarat opozantă a reformei pensiilor, a propus după nominalizare o reformă fiscală majoră și creșterea impozitelor pe avere, conform presei franceze.

Campania sa se concentrează pe modificări ale politicii fiscale ce vizează abordarea inegalităților economice și generarea de venituri suplimentare pentru programele sociale.

Această strategie îndrăzneață se înscrie în contextul constrângerilor pactului european de stabilitate, care impune disciplina fiscală și cere limitarea cheltuielilor publice din statele membre.

Confruntându-se cu provocările tot mai mari din economia franceză, inclusiv inegalitatea în creștere și nemulțumirea publicului față de măsurile de austeritate, Castets propune oreformă fiscală majoră. Pledând pentru o structură fiscală progresivă, Castets dorește ca cei cu venituri și averi mai mari contribuie mai mult la vistieria statului.

O componentă centrală a politicii fiscale a lui Castets este extinderea impozitului pe avere. Această măsură este concepută pentru a viza cele mai bogate persoane și familii, asigurându-se că acestea plătesc o cotă echitabilă de impozite în funcție de activele lor.

****

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: