duminică

29 mai, 2022

9,4 mil. euro – daunele provocate de Covid plătite de companiile de asigurări, în baza polițelor de viață și sănătate

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 octombrie, 2021

Companiile de asigurări din România au plătit indemnizații de 9,37 milioane euro în baza polițelor de viață și de sănătate, în perioada martie 2020 – august 2021, ca urmare a efectelor Covid-19, inclusiv decese, anunță Uniunea Națională a Societăților de asigurare și Reasigurare (UNSAR). 

Peste 10.000 de familii au beneficiat astfel de protecția financiară oferită de o poliță de asigurare facultativă, inclusiv pentru decese provocate de Covid-19.

De la izbucnirea epidemiei, în România au decedat 42.616 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2, iar 1.486.264 au trecut prin boală.


Pentru comparație, companiile de asigurări membre UNSAR au plătit anul acesta, pentru daunele provocate de fenomenele meteo extreme din perioada martie – august 2021, despăgubiri în valoare de peste 40,5 milioane lei.

„Pandemia este, probabil, una dintre cele mai mari provocări ale lumii contemporane căreia trebuie să îi facem față. Chiar dacă, din păcate, multe familii sunt în continuare vulnerabile din punct de vedere financiar, deficitul de protecție existent poate fi diminuat cu ajutorul polițelor de asigurare”, a declarat Adrian Marin, președintele UNSAR, citat într-un comunicat al Uniunii.

Pandemia a crescut și piața

„Marea majoritate a companiilor de asigurări și-a adaptat activitatea în context pandemic, pentru a lărgi și adapta sfera de acoperiri și la riscurile generate de COVID-19”, chiar dacă există un principiu la nivel internațional, inclusiv în zona de reasigurări, prin care riscurile generate de o pandemie reprezentau excluderi din polițele de asigurări, a explicat Alexandru Ciuncan, director general UNSAR.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Deși, de regulă, unii asigurători excludeau din polițe riscurile cauzate de epidemii și pandemii, acum, pentru a veni în sprijinul clienților a căror stare de sănătate ar putea fi afectată de Covid-19, au decis să evalueze fiecare solicitare în parte sau să adapteze produsele pentru a face posibilă plata de îndemnizații pentru riscurile cauzate de Covid-19, mai precizează comunicatul.


În primul semestru al acestui an, volumul primelor brute subscrise pentru activitatea de asigurări de viață a crescut cu 24% comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, în timp ce asigurările de sănătate s-au dezvoltat cu 8%, arată datele ASF – Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 86 (al 15-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE Curs de Guvernare: Din cele 192 de pagini, 26 sunt alocate unei serii de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: