luni

19 februarie, 2024

29 august, 2018

Larga majoritate a cetățenilor UE dorește abolirea regulilor de economisire a energiei electrice necesară iluminatului pe timp de vară.

80% dintre persoanele care au răspuns chestionarului lansat de către Comisia Europeană în iulie afirmă că sunt de acord cu renunțarea la ora de vară, scrie publicația germană Westfalenpost.

Comisia Europeană a lansat această consultare ca parte a intenției de a revizui așa-numita Directivă a perioadei de vară. Comisia nu a anunțat oficial rezultatul consultării care avea stabilită ținta de participare la un minim de 4,6 milioane de cetățeni europeni.


Un purtător de cuvânt al Comisiei a anunțat miercuri că Violeta Bulc, comisar european pentru Transporturi, va demara procedurile interne pentru următorii pași în revizuirea directivei.

Procesul de consultare, al cărui rezultat nu este obligatoriu de implementat, a fost lansat după ce, în februarie 2018, Parlamentul European a solicitat demararea unei ”verificări amănunțite” a rezultatelor directivei în cauză, în baza căreia de decenii ceasurile se dau cu o oră înainte în fiecare an, între martie și octombrie.

În România, ora de vară a fost introdusă pentru prima dată în 1917, în timpul Primului Război Mondial. După război s-a renunțat la folosirea orei de vară, aceasta fiind reintrodusă în 1932, din rațiuni economice. Din 1943, practica trecerii la ora de vară a fost din nou suspendată, fiind reintrodusă în România începând cu 1979.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: