luni

8 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 octombrie, 2016

ghineaPreședintele Uniunii Salvați România (USR), Nicușor Dan, și fostul ministru Cristian Ghinea au anunțat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, membrii Guvernului care au ales să se alăture formațiunii și să candideze la alegerile parlamentare.

„Au venit la USR acum alți șapte secretari de stat și consilieri din guvern (…): Ionuț Moșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor; Cătălin Drulă, consilier de stat al prim-ministrului pentru infrastructură; Dan Barna, secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene; Tudor Pop, mâna mea dreaptă de la Ministerul Fondurilor Europene, directorul de cabinet; Oana Bîzgan, chief of staff la Invest România; Claudiu Năsui, consilier la Ministerul de Finanțe, și Manuel Costescu, secretar de stat la Ministerul Economiei”, a precizat, proaspăt alăturat echipei USR, fostul ministru Cristian Ghinea.

El a adăugat că în ultimele două săptămâni aceștia au fost prezenți în filialele USR, care le-au acceptat candidaturile pentru alegerile parlamentare. Astfel, Cătălin Drulă va candida la Timiș, Manuel Costescu în diaspora, Dan Barna la Sibiu, Ionuț Moșteanu la Argeș, restul candidaților urmând să fie prezenți pe listele pentru București.


Cristian Ghinea a menționat că în cursul după-amiezii și-a anunțat colegii de guvern în legătură cu decizia de a-și depune demisia, pentru a se putea alătura USR și a continua proiectele pe care le-a început atât la Cancelaria Prim-ministrului, cât și la Ministerul Fondurilor Europene.

„Mă refer aici la pachetul anti-sărăcie — de o importanță vitală pentru România, la pachetul privitor la clasa de mijloc la sate și mai ales Comisia de tăiat hârtii — proiecte pe care USR le preia în programul de guvernare și pe care un viitor guvern susținut de USR le va pune în implementare. (…) Cred că Guvernul Cioloș este primul guvern în 20 de ani care a reușit să pună căpăstru birocrației, să impună voința politică de a simplifica viața oamenilor și cred că USR poate să continue aceste lucruri bune”, a spus el.

Clotilde Armand, vicepreședinte al formațiunii, a precizat:

  • la Cluj candidații USR sunt Emanuel Ungureanu (Camera Deputaților), Mihai Goțiu (Senat)
  • la Brașov — Tudor Benga și Allen Coliban
  • la Argeș — Ionuț Moșteanu și Cosmin Mihăescu
  • la Timiș — Cătălin Drula și Dumitru Fălco
  • în Ilfov — Cornel Zainea și Alex Moldovan

Nicușor Dan a menționat că USR va depune liste în toate cele 42 de circumscripții, dar că listele vor fi anunțate abia joi.


Cristian Ghinea a specificat că au existat discuții ale USR și cu miniștrii Vlad Voiculescu (Sănătate) și Dragoș Pîslaru (Muncă), dar că aceștia au ales să rămână în Guvern.

„Eu am înțeles perfect dilema lor, este o alegere foarte grea, pentru că noi am fost miniștri scurt timp și am reușit să facem foarte multe lucruri. Eu am fost ministru 181 de zile și am lansat 20 de apeluri de proiecte, în programe blocate. (…) Pentru un ministru care are o asemenea o rapiditate și un mandat scurt, peste 40 de zile cât mai sunt până la alegeri reprezintă foarte mult. Și Vlad și Dragoș au rămas pentru că au proiecte importante (…) dar ne-au asigurat și pe mine, și pe Nicușor că ne susțin, sper să o facă și public”, a spus el.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: