vineri

31 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 septembrie, 2021

Directorii financiari (CFO) din 60 de mari companii, grupate în Global Compact CFO Taskforce de la nivelul ONU, s-au angajat că acestea vor investi mai mult de 500 de miliarde de dolari în următorii cinci ani pentru atingerea obiectivelor de dezvoltare sustenabilă (SDG) din punct de vedere climatic.

Companiile respective sunt evaluate pe piață la circa 1.700 de miliarde de dolari și s-au mai angajat să sprijine campania UN Global Impact să atragă alte sute de companii în aceste proces.

Obligațiunile verzi corporatiste sunt preferate


O proporție de aproape 50% din totalul finanţărilor va fi dedicată performanţei în materie de sustenabilitate, cu resurse obținute inclusiv prin emisiuni de obșligațiuni verzi, potrivit anunțului Global Compact CFO Taskforce, făcut în deschiderea celei de a 76 sesiuni a Adunării Generale a ONU.

Dacă va avea succes, o astfel de campanie globală ar putea mobiliza trilioane de dolari în investiții sustenabile în infrastructură, energie regenerabilă, apă, sănătate, alimente și agricultură, spune comunicatul inițiativei de dezvoltare sustenabilă UN Global Compact.

„Acest angajament este un moment de referință a parcursului început în decembrie 2019, când un mic grup de directori financiari a început să lucreze împreună la stimularea integrării sustenabilităţii (climatice) în administrarea afacerilor”, a declarat Alberto De Paoli, CFO Enel şi Co-preşedinte al Gobal CFO Taskforce.

Acum, grupul de acțiune își propune să crească „şi mai mult gradul de conştientizare şi să contribuim la crearea mediului necesar pentru a atrage mai mult capital către dezvoltarea sustenabilă”, a mai spus oficialul citat.

Nevoi de zeci de mii de miliarde


Încă dinainte de pandemie, ONU a estimat că lumea are nevoie de 5.000 de miliarde de dolari pentru a atinge obiectivele de dezvoltare sustenabilă SDG. Pandemia a relevat nevoi de alte 2.000 de dolari.

(Citiți și: „Omenirea va trece prin evenimente meteo extreme fără precedent – raport ONU asupra schimbărilor climatice”)

Banca Mondială a estimat că investițiile generale ale companiilor lumii se ridică la 17.500 de miliarde de dolari anual, din care jumătate se îndresaptă spre piețele emergente.

 

 

 

 

 

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Moto: ”Generalii mei, în temeinica lor prostie, veneau și-mi spuneau: <Majestate, oamenii nu mai vor să lupte>. Iar eu în sinea mea mă gândeam: <adică nu mai vor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: