luni

15 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 ianuarie, 2022

Furnizorii de energie care nu respectă legislaţia vor fi amendați cu 4% din cifra de afaceri, a afirmat, vineri, ministrul economiei, Florin Spătaru, citat de Agerpres.

„Voi propune Guvernului săptămâna viitoare să dăm sancţiuni drastice pentru cei care nu respectă legea. Cei care practică aceste măsuri vor putea fi sancţionaţi cu până la 4% din cifra de afaceri. Nu pot să accept ca un furnizor de energie să afecteze milioane de oameni prin încălcarea legii”, a spus Florin Spătaru.

La rândul său, Mihai Culeafă, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), a precizat că instituţia a primit peste 2.000 de sesizări în 2021 şi peste 400 de reclamaţii doar în ultima săptămână.


„Suntem în curs de verificare a tuturor furnizorilor şi vreau să transmit că nu va scăpa niciun furnizor. Am verificat până acum 72 de furnizori şi ne concentrăm cu toate forţele pentru a putea să acoperim solicitările şi pentru a putea face aceste verificări în timp”, a spus el.

„Electrica Furnizare, care are 3,3 milioane de consumatori, va recalcula până la 31 ianuarie toate facturile în conformitate cu Legea 259/2021. Consumatorii nu vor fi deconectaţi şi nu vor plăti penalităţi”, a precizat Mihai Culeafă.

Pentru nereguli la facturile de energie electrică şi gaze naturale, consumatorii pot depune o reclamaţie online sau în scris la sediile teritoriale ANPC.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: