duminică

3 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

3 aprilie, 2021

Un număr de 36 de persoane şi-au depus candidatura pentru funcţia de guvernator al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, informează USR-Plus prin intermediul unui comunicat.

La negocierile pentru formarea coaliției de guvernare, formațiunile componente au repartizat, pe lângă ministere, conducerile unor instituții, postul de Guvernator al Deltei fiind obținut de USR-Plus. Alianța a decis să facă nominalizarea în baza unui proces deschis de selecție a candidaților la post.


Din grupul consultativ constituit pentru desemnarea noului guvernator – care avea rolul de a stabili mandatul viitorului guvernator, profilul ideal şi elementele de competenţă necesare pentru a demara proiecte în sprijinul comunităţii – a făcut parte și Ivan Patzaichin, însă acesta a părăsit grupul în ianuarie, declarându-se surprins de violenţa atacurilor la adresa sa pe acest subiect.

Delta Dunării are o miză politică semnificativă: Administrația Rezervației gestionează atât fonduri guvernamentale și europene, cât și activități precum turismul sau pescuitul în deltă.

(Citiți și: ”Prioritate de grad zero: Premierul Tudose și-a luat Delta Dunării din prima ședință de guvern”)

Bogdan Olteanu, fostul viceguvernator al Băncii Naționale a României și fost președinte al Camerei Deputaților, a fost condamnat în 2020 la 5 ani de închisoare pentru trafic de influență în cazul numirii lui Liviu Mihaiu ca guvernator al Deltei.

Numele noului guvernator va fi cunoscut în luna mai

În actuala procedură de desemnare a noului guvernator al Deltei, termenul limită pentru depunerea candidaturilor a fost 1 aprilie şi urmează să se desfăşoare mai multe etape de selecţie, astfel încât pe 26 aprilie să fie prezentată lista scurtă de candidaţi Alianţei USR-Plus.


Din cei 36 de candidaţi, 15 vor merge mai departe în faza de interviuri.

Potrivit sursei citate, procesul de selecţie, derulat de echipele Stein & Partner şi Hart Consulting, conţine mai multe etape, inclusiv aplicarea testului Hogan pentru candidaţii care trec de etapa de interviu.

Ultima etapă este cea a interviurilor finale, la care vor participa candidaţii aleşi din lista scurtă de către copreşedinţii USR-Plus, Dan Barna şi Dacian Cioloş, şi ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Instrumentul de evaluare a personalităţii Hogan Assessments este considerat de către specialiştii în psihologia organizaţională şi resurse umane ca fiind una dintre cele mai prestigioase metode pentru a prezice succesul ocupaţional în roluri cheie, precum cele de management”, se arată în comunicat.

„Procesul de selecţie pentru funcţia de guvernator al ARBDD a început pe 4 februarie şi primul pas l-a reprezentat constituirea unui Consiliu Consultativ, condus de expertul în Project Management George Leca şi format din cele mai importante organizaţii non-guvernamentale, instituţii publice, entităţi care acţionează în Deltă – asociaţii de pescari, asociaţii de protecţia mediului, colectivităţi locale. Sarcina Consiliului a fost să definească atât noul mandat de management al ARBDD, cât şi elementele de competenţă pe care trebuie să le îndeplinească viitorul guvernator numit de USR PLUS”, menţionează sursa citată.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: