duminică

4 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 noiembrie, 2016

consiliul-ue-800x550Cancelaria Prim-Ministrului a anunțat luni lansarea unei serii de dezbateri publice pe temele și politicile prioritare ale României în pregătirea preluării Președinției Consiliului Uniunii Europene, în 2019.

Concluziile dezbaterilor, anunță un comunicat al instituției, vor contribui substanțial la definirea priorităților pe care România le va propune pentru mandatul său de Președinte al Consiliului Uniunii Europene din primul semestru al anului 2019. Propunerile vor fi ulterior discutate cu Finlanda și Croația, în vederea definirii priorităților programului comun al acestui trio.

Potrivit calendarului publicat de Cancelarie, primul eveniment va avea loc miercuri, 23 noiembrie 2016, și este dedicat sectorului digital. Seria de de dezbateri se va încheia în iulie 2017, cu o analiză a politicilor comerciale ale UE.


Pe lângă dezbaterile tematice, sunt incluse şi o serie de evenimente specifice de informare, dedicate explicării oportunităţilor şi provocărilor pe care Preşedinţia Consiliului UE le implică pentru diferite grupuri ţintă: învățământul pre-universitar și universitar, mediul de afaceri, patronate, sindicate, societatea civilă.

Instituțiile guvernamentale și organizațiile societății civile, mediul academic, mediul de afaceri, precum și oricare alte entități interesate sunt invitate să organizeze și dezbateri publice suplimentare în domeniile în care activează, pentru a contribui la discutarea și identificarea priorităților naționale pe care România le poate promova la nivel european.

Seria de dezbateri dedicate procesului de pregatire a viitoarei Președinții a României la Consiliul UE a început pe 24 octombrie, cu un eveniment la care a participat premierul Dacian Cioloș și alți oficiali români cu activitate relevantă la nivel european.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: