luni

15 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 octombrie, 2020

Delegaţia condusă de către negociatorul-şef UE al Brexitului, Michel Barier (foto), îşi prelungeşte prelungească vizita la Londra până miercuri, în urma unor uşoare progrese în negocierea viitoarei relaţii după Brexit a Regatului Unit cu Uniunea Europeană (UE).

Potrivit The Sunday Telegraph, citat de Reuters, ultima rundă de negocieri – care a început joi – urma să se încheie duminică, dar părțile au convenit un nou termen-limită- 31 octombrie – în vederea ajungerii la un acord.

Delegaţia britanică urmează să se ducă joi la Bruxelles în vederea continuării negocierilor, până la finalul lunii.


Planificarea inițială stabilea data de 15 octombrie ca dată la care părțile ”să tragă linie” în negocieri să să anunțe care va fi cadrul care va guverna relația UE-Marea Britanie după 1 ianuarie 2021.

Marea Britanie a încheiat cu succes negocieri în paralel cu Japonia, cu care a semnat în urmă cu 3 zile primul acord comercial major semnat de Londra după ieşirea Regatului din Uniunea Europeană. Un acord cu Statele Unite este încă în negociere.

Negocierile Marii Britanii cu UE au fost blocate din septembrie din cauza neînțelegerilor din trei domenii: accesul pescarilor europeni în apele britanice, garanţiile reclamate Londrei în domeniul concurenţei şi modul în care să se soluţioneze diferendele în noul acord.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: