marți

6 iunie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 iulie, 2016

echipa romania microsoft inovare
Echipa României (cei trei studenți sunt primii de la stânga), după anunțarea că câștigătorilor de la categoria Inovare

Echipa ENTy, formată din trei studenți ai Politehnicii București, au câștigat primul loc la categoria Innovation a finalei globale Microsoft Imagine Cup 2016.

Câștigătorii celor trei categorii ale competiției (Innovation, Games și World Citizenship) intră în marea finală pentru titlul de Imagine Cup Champion și o sesiune de mentorat cu CEO-ul Microsoft, Satya Nadella. Finala și decernarea marelui premiu vor avea loc vineri seara.

Au candidat 35 de echipe din întreaga lume, după o selecție începută în primăvară.


Echipa României este formată din trei studenţi ai Universității Politehnice din București – Flavia Oprea, Iulian Mateșică și Cristian Alexandrescu.

Ei au dezvoltat un dispozitiv hi-tech de dimensiunea unei chei care monitorizează echilibrul urechii interne și verifică postura coloanei vertebrale în timp real.

Dispozitivul poate fi purtat pe spate sau cap și poate detecta probleme ale urechii interne și generează date care pot fi utile medicilor în diagnosticarea pacienților cu tulburări de echilibru.

ENTy este acronimul pentru Ear, Nose, Throat.


Informațiile privind postura și echilibrul sunt importante în câteva domenii și pot fi folosite în special pentru diagnosticarea unor afecțiuni. Aceste date se obțin acum cu ajutorul unor echipamente voluminoase și costisitoare.

Dispozitivul este deja folosit de mai mulți medici, în cadrul unui program pilot. El conține două benzi conectate la un „creier” aflat într-o cutie de dimensiuni mici care măsoară, înregistrează și interpretează datele care sunt trimise în cloud, unde pot fi vizualizate printr-o interfață de tip „dashboard”.

Dispozitivul poate fi folosit pentru corectarea problemelor de postură și echilibru.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 82 (al 19-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Înapoi, în improvizație”. Din cele 184 de pagini ale acestui

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: