joi

13 iunie, 2024

14 aprilie, 2022

Premierul Nicolae Ciucă anunță joi că guvernul va aloca 200 de milioane de lei pentru operaţionalizarea infrastructurii de transport feroviar din Portul Constanţa, scrie Agerpres.

„Am discutat de măsurile pe care le-am luat, astfel încât Portul Constanţa să-şi mărească tot ceea ce ţine de infrastructura de operare.

În această infrastructură, componenta feroviară joacă un rol foarte important. Am identificat banii necesari şi, astfel, prin hotărârea de astăzi vom aloca 200 de milioane de lei pentru a putea să operaţionalizăm ceea ce ani buni de zile a fost blocat de vagoanele care au zăcut efectiv pe liniile feroviare din interiorul din Portul Constanţa.


Prin această măsură vom continua să asigurăm ritmul şi capacitatea tuturor activităţilor de transport din port”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Din cauza infrastructurii deficitare, Portul Constanța pierde jumătate din capacitatea de descărcare, volumul de marfă crescând exponențial o dată cu dezafectarea porturilor ucrainene din cauza războiului.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: