sâmbătă

20 aprilie, 2024

21 septembrie, 2016

tomograf-aparatura-medicalaConsilierii Municipiului București au aprobat miercuri alocarea a 130 de milioane de lei pentru ca 14 din cele 19 spitale ale Capitalei să cumpere echipamente medicale moderne.

Din totalul sumei, doar 15 milioane de lei vor fi virați anul acesta, restul de 115 milioane urmând să fie decontate anul viitor.

Proiectul a fost votat în ședința de miercuri a Consiliului, o ședință furtunoasă, în timpul căreia consilierii PNL, USB și PMP au părăsit sala fiindcă, au acuzat ei, PSD și ALDE nu respectă dreptul la dialog.


USB s-a opus proiectului după ce au descoperit mai multe nereguli în planurile de achiziție, precum estimări diferite de preț pentru acelaşi tip de echipament.

De exemplu, un aparat RMN valorează 300.000 de lei la un spital, iar la un altul ar urma să coste dublu.

Vrem de la ASSMB sa vina cu o strategie, în care să vedem care este necesarul, pe aparatele pe care le avem care este gradul de utilizare, vrem să vedem daca spitalele au personal, vrem să ştim dacă au o locatie unde o sa le amplaseze. Vrem să ştim cât costă consumabilele”, a declarat Nicușor Dan, liderul USB, citat de Digi24.

Amendamentele cerute de Nicuşor Dan au fost respinse.


Spitalele din România se confruntă cu un deficit acut de aparatură modernă. Timpul de așteptare pentru un RMN gratuit poate să ajungă și la șase luni, iar costul unei astfel de investigații în unități private este inaccesibil pentru mare parte din populație.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: