miercuri

5 octombrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 iunie, 2014

Două containere pline cu 14.000 de dosare bancare elveţiene, printre care erau şi informaţii despre conturi din Insulele Caiman, au fost capturate de vameşii din portul Hamburg, informează AFP, citând Welt am Sonntag.

Publicaţia germană mai precizează că mai mult de o mie de cutii care conţineau date despre conturi offshore aparţinând unor evazionişti germani au fost găsite de autorităţile vamale la sfârşitul lunii mai. Cel puţin o parte dintre ele provind de la filiala din Insulele Caiman ale băncii elveţiene Coutts, care este, de fapt, o filială a Royal Bank of Scotland.

Cele două containere trebuia să ajungă la Geneva, mai scrie publicaţia germană, în fragmentele publicate sâmbătă, ca o avanpremieră a unui articol care va apărea duminică.


În plus, săptămânalul Focus susţine că au fost caputrate diverse documente care privesc familia saudită a lui Osama Bin Laden

Ministrul finanţelor german a declarat pentru Welt am Sonntag, că această descoperire are legătură cu o anchetă deschisă de parchetul din Dusseldorf, împreună cu serviciile fiscale ale landului Rhenania de Nord-Westfalia.

Acest land a cumpărat, în 2012, CD-urile cu datele despre germanii bănuiţi de fraude fiscale prin intermediul băncilor elveţiene.

Banca a confirmat că documentele erau în drum spre insulele Caiman, unde urmau să fie arhivate şi depozitate. Banca „lucrează îndeaproape şi constructivă cu autorităţile pentru a găsi o soluţie şi pentru a continua livrarea documentelor”, susţine un purtător de cuvânt, care a dat asigurări că nu are cunoştinţă de nicio anchetă care s-ar desfăşura în această perioadă.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

13 state membre UE au semnat o scrisoare prin care solicită Bruxelles-ului să propună un plafon de preț la gaz la reuniunea miniștrilor UE de energie de săptămâna

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: