miercuri

25 mai, 2022

Certificatul verde la locul de muncă – PSD cere testarea gratuită, PNL arată impactul: 100 mil. lei

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 noiembrie, 2021

Grupul PNL din Camera Deputaţilor a decis luni să se abțină de la votul pentru amendamentul prin care PSD condiționează adoptarea legii privind certificatul verde la locul de muncă de acceptarea testării gratuite a angajaților la stat.

Ministerul de Finanţe le-a promis deputaților transmiterea impactului acestei prevederi privind testarea gratuită a salariaților din sistemul public, impact ce s-ar cifra, potrivit liberalilor, la aproximativ 100 de milioane de lei.

Amendamentul social-democraților prevede 20 de teste gratuite pentru persoanele nevaccinate angajate la stat, în primele 60 de zile de aplicare a obligativității certificatului verde.


Noul articol a fost propus de PSD după ce Senatul a respins forma în care Executivul reglementase certificatul verde la locul de muncă.

Certificatul verde este documentul ce atestă vaccinarea anti-Covid, trecerea prin această boală în ultimele 180 de zile sau efectuarea în ultimele 24 de ore a unui test PCR cu rezultat negativ.

Testarea ar urma să fie impusă angajaților care, fără a avea motive medicale, refuză vaccinarea împotriva Covid-19.

„În decizia de astăzi (luni – n.red.) la grupul parlamentar PNL de la Camera Deputaţilor s-a votat ca noi, grupul parlamentar al PNL, să ne abţinem la acest amendament. Considerentele sunt că statul oferă vaccin gratuit, testarea să se facă contracost”, a declarat luni deputatul PNL Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății și președinte al Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaților, forul decizional în cazul legii privind certificatele verzi la locul de muncă.


Ultimele amendamente la proiectul legii s-au depus vineri, printre modificările propuse de PSD figurând și această gratuitate stabilită doar pentru bugetari.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Premierul Florin Cîţu a respins varianta PSD, acuzând că lega ar discrimina angajații din mediul privat, care vor fi obligați să-și plătească spus că legea este discriminatorie pentru angajaţii de la privat, deoarece include doar pentru angajații de la stat perioada de grație de 60 de zile în care aceștia se pot testa gratuit.

Proiectul este discutat în comisiile de la Camera Deputaţilor și nu va intra la votul plenului până săptămâna viitoare, conform liberalilor.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: