miercuri

10 iulie, 2024

21 martie, 2021

Un cetățean rus aflat în SUA a pledat vinovat pentru că a încercat să obțină ilegal informații secrete de la producătorul de mașini electrice Tesla, anunță BBC.

Egor Igorevici Kriucikov, în vârstă de 27 de ani, este acuzat că a oferit unui angajat al Tesla 1 milion de dolari pentru a plasa programe de ransomware în rețeaua de calculatoare a fabricii de baterii a companiei din Nevada.

El voia să să folosească ransomware-ul pentru a fura secretele companiei și pentru a obține bani în schimbul acestora, potrivit procurorilor.


Kriucikov ar fi acționat în numele unor rețele de crimă organizată din străinătate atunci când a încercat să mituiască personal un angajat Tesla, au mai spus procurorii.

Programele ransomware atacă rețelele informatice ale companiilor sau organizațiilor, furând informații sau blocând accesul utilizatorilor. Atacatorii cer apoi sume mari de bani în schimbul informațiilor sau pentru a reda accesul la rețea.

În timpul procesului, Kriucikov a spus că guvernul rus era la curent cu operațiunea planificată, dar FBI și avocații nu au vorbit despre posibile legături cu Kremlinul.

„Răspunsul rapid al companiei și al FBI a împiedicat o scurgere majoră a datelor companiei și a oprit schema de extorcare”, a precizat într-o declarație asistentul procurorului general interimar, Nicholas McQuaid.


Kriucikov a fost în SUA timp de cinci săptămâni, cu viză turistică, în iulie și august anul trecut, când a încercat să mituiască angajatul Tesla, potrivit documentelor din proces.

El a spus că, împreună cu alte persoane, voia să fure datele companiei și, dacă Tesla ar fi refuzat să plătească răscumpărarea, secretele companiei ar fi fost postate pe internet.

Potrivit Departamentului de Justiție al SUA, Kriucikov l-a invitat de mai multe ori în oraș pe angajatul Tesla și i-a dat un telefon. Acesta a vorbit însă cu conducerea companiei, care s-a adresat FBI. Anchetatorii l-au instruit pe angajat să înregistreze conversațiile cu Kriucikov.

Cetățeanul rus riscă până la zece luni de închisoare, el semnând un acord de recunoaștere a vinovăției, potrivit site-ului The Record.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: