marți

27 februarie, 2024

10 martie, 2022

Serviciile de informații militare ucrainene au postat joi o înregistrare aeriană care prezintă atacul asupra coloanei de blindate rusești aflată în nordul Capitalei. Oficialii ucraineni afirmă că în atac a fost ucis comandatul unității de blindate, multe tancuri rusești retrăgându-se ulterior.

Imaginile au fost filmate în districtul Brovary de la periferia capitalei.

O interceptare a unui apel cu un soldat rus, care raporta că unitatea a suferit pierderi mari într-o ambuscadă, arată că blindatele au fost lovite cu drone Bayraktar. Jurnaliştii de investigaţie de la Bellingcat au confirmat locaţia filmării.

Vitali Klitschko: Kievul s-a transformat în fortăreață


Jumătate din populația Kiev a părăsit capitalei Ucrainei de când a început invazia, spune primarul Vitali Klitschko. El a anunțat joi, potrivit BBC: „Kievul a fost transformat într-o fortăreață. Fiecare stradă, fiecare clădire, fiecare punct de control a fost fortificat”.

Forțele ruse și-au adus vehiculele blindate de luptă până la marginea de nord-est a orașului. Peste noapte însă s-au purtat grele pentru controlul principalei căi de acces în oraș.

Mariupol – Rusia a bombardat coridorul umanitar de evacuare

Autoritățile locale din Mariupol afirmă că forțele rusești au bombardat joi coridorul umanitar pe unde trebuia să se facă evacuarea civililor din oraș.  „Chiar acum are loc bombardarea aeriană a orașului Mariupol”, a spus joi Petro Andriușcenko, consilier al primarului din Mariupol, potrivit CNN.

El afirmă că bombardamentele urmăresc distrugerea infrastructurii rutiere și izolarea completă a orașului.


Mariupol a fost ținta unor noi bombardamente chiar în timp ce miniștrii de Externe ai celor două țări purtau negocieri în Turcia.

Imagini din satelit publicate de The Guardian arată cum arăta și cum arată acum Mariupol. AICI – LINK.

Civilii au primit drept să tragă asupra forţelor ostile

Civilii din Ucraina pot să deschidă focul asupra soldaţilor identificabili ca forţe ostile, conform unei noi legi care a intrat în vigoare în această săptămână, relatează media ucrainene citate de Agerpres.

Conform noii legi, care a intrat în vigoare luni, străinii şi apatrizii care trăiesc legal în ţară pot de asemenea să obţină arme şi să le folosească împotriva soldaţilor ruşi care iau parte la atacul în desfăşurare asupra Ucrainei.

Furnizarea de arme estei reglementată de Ministerul de Interne. Orice armă şi orice surplus de muniţie furnizate vor trebui returnate în cel mult zece zile după conflict, respectiv după ridicarea legii marţiale în vigoare.

Kamala Harris: Susținem poporul ucrainean

Vicepreședintele american Kamala Harris, aflată într-o vizită în Polonia , a vorbit din nou despre angajamentul SUA de a apăra teritoriul NATO și pentru a sprijini Ucraina în fața invaziei ruse. E nevoie de consecințe dure pentru agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, a mai spus ea.

Oficialul american a spus că în Ucraina au loc „atrocități de neimaginat” și a făcut referire la atacul rusesc asupra unui spital de copii și a unei maternități din Mariupol.

„Suntem uniți în privința Ucrainei, vom face totul împreună pentru a furniza tot ceea ce este necesar în acest moment ca ajutor umanitar și de securitate pentru poporul ucrainean”, a spus vicepreședintele SUA.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

*Notă:În România nu există corporații care sa-și unească forțele pentru

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: