duminică

14 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 februarie, 2012

Delegaţia FMI, Comisia Europeană, Banca Mondoală şi-a încheiat misiunea în România – guvernul a ieşit bine la tăierile bugetare, sfaturile şi presiunile delegaţiei s-au concentrat pe reformele în sănătate şi în companiile de stat.

Odată cu încheierea evaluării, în principalul partid de guvernământ se pune tot mai mult problema fie a remanierii profunde a guvernului, fie chiar a demisiei premierului Emil Boc.

Atât şedinţa de acum a săptămâna a premierului cu parlamentarii PDL, cât şi declaraţiile din ultimele 24 de ore ale liderilor partidului prevestesc măsuri iminente. Cu atât mai mult cu cât luni au loc la Cotroceni consultări între preşedintele Traian Băsescu şi partidele parlamentare.

Iată câteva declaraţii:

Elena Udrea: Nu mai putem amâna o decizie privind recredibilizarea


„Este o perioadă de frământări în clasa politică, dar toată clasa politică este în această stare, presiunea s-a dispus asupra tuturor partidelor politice şi probabil că ea s-a accentuat odată cu mişcările de stradă, cu protestele pe care le-am văzut zilele trecute. Şi în PDL există o stare de aşteptare, există o agitaţie, aş putea să spun poate o nemulţumire legat de faptul că, după două – trei săptămâni de proteste, de nemulţumiri exprimate în stradă, ale oamenilor, nu au auzit neapărat un punct de vedere exprimat în interiorul partidului, al conducerii partidului legat de ce urmează să se întâmple politic şi la nivelul guvernului. Însă premierul a făcut o declaraţie pe care a spus-o, am văzut-o şi la tv, a spus-o la întâlnirea cu parlamentarii: ‘atât timp cât există aici FMI, Banca Mondială, nu este cazul să discutam ce se întâmplă la nivel politic în interiorul partidului şi ce se întâmplă la nivelul guvernului. Vom face lucrurile acestea după ce instituţiile vor pleca'”, a declarat Elena Udrea duminică la Realitatea TV.

Roberta Anastase: E o nevoie de o schimbare în guvern

„Cred că este nevoie de o schimbare în interiorul Guvernului, de o împrospătare a lui. (…) Nu ştiu dacă e cazul să se ajungă până la schimbarea prim-ministrului. Discuţiile pe acest subiect vor avea loc în partid şi prim-ministrul este cel care decide” – a declarat Roberta Anastase duminică pentru MEDIAFAX.

Cu o săptămână în urmă, lideri ai PDL i-au cerut premierului Emil Boc să facă neapărat ceva pe fondul scăderii drastice a partidului în sondaje. Vasile Blaga şi cezar Preda au avansat, indirect, inclusiv demisia premierului şi formarea unui noui guvern.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: