Volumul construcțiilor a crescut cu 19% în pandemie - raport INS - CursDeGuvernare.ro
duminică

17 octombrie, 2021

Volumul construcțiilor a crescut cu 19% în pandemie – raport INS

15 ianuarie, 2021

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 19,3% în serie ajustată sezonier și cu 16,7% în serie brută, în primele 11 luni ale anului trecut, față de aceeași perioadă din 2019, potrivit raportului Institutușui Național de Statistică (INS), emis vineri.

Cea mai mare creștere a înregistrat-o volumul lucrărilor de reparaţii capitale (+49%), urmate de lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+38,4%) şi de lucrările de construcţii noi (+9,7%), în serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Topul „pe obiecte de construcţii” în serie ajustată este: construcţiile inginereşti (+23,1%), clădirile rezidenţiale (+20,4%) şi clădirilr nerezidenţiale (+14,2%).


Și în serie brută, pe elemente de structură cea mai mare creștere a fost la lucrările de reparaţii capitale (+50%), urmate de lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+29,9%) şi de construcţiile noi (+8,4%).

Ierarhia creșterilor după obiecte de construcţii, tot în serie brută, este: clădirile rezidenţiale (+18,8%), lucrările de construcţii inginereşti (+18,4%) şi la clădirile nerezidenţiale (+12,9%).

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În luna noiembrie 2020, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, faţă de luna precedentă, ca serie brută, cu 3,3%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 4,8%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 7,8%, respectiv cu 14,6%.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr