marți

9 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 ianuarie, 2021

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 19,3% în serie ajustată sezonier și cu 16,7% în serie brută, în primele 11 luni ale anului trecut, față de aceeași perioadă din 2019, potrivit raportului Institutușui Național de Statistică (INS), emis vineri.

Cea mai mare creștere a înregistrat-o volumul lucrărilor de reparaţii capitale (+49%), urmate de lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+38,4%) şi de lucrările de construcţii noi (+9,7%), în serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Topul „pe obiecte de construcţii” în serie ajustată este: construcţiile inginereşti (+23,1%), clădirile rezidenţiale (+20,4%) şi clădirilr nerezidenţiale (+14,2%).


Și în serie brută, pe elemente de structură cea mai mare creștere a fost la lucrările de reparaţii capitale (+50%), urmate de lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+29,9%) şi de construcţiile noi (+8,4%).

Ierarhia creșterilor după obiecte de construcţii, tot în serie brută, este: clădirile rezidenţiale (+18,8%), lucrările de construcţii inginereşti (+18,4%) şi la clădirile nerezidenţiale (+12,9%).


În luna noiembrie 2020, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, faţă de luna precedentă, ca serie brută, cu 3,3%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 4,8%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 7,8%, respectiv cu 14,6%.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: