miercuri

17 aprilie, 2024

4 decembrie, 2023

Programul de restructurare și reducerea cheltuielilor cu 10 miliarde de euro al grupului Volkswagen va include și reduceri de personal, au transmis luni managerii angajaților, în timp ce șeful mărcii VW, Thomas Schaefer, a avertizat că nivelul ridicat al costurilor și productivitatea scăzută fac mașinile sale necompetitive, transmite Reuters.

Producătorul german de automobile se află în mijlocul negocierilor cu consiliul său de întreprindere cu privire la o schemă de reducere a costurilor la marca VW, primul pas într-o încercare la nivel de grup de a crește eficiența în tranziția la mașinile electrice, scrie Reuters.

Compania a lucrat pentru a îmbunătăți performanța financiară a mărcii sale de mașini omonimă, populară la nivel mondial, a declarat un purtător de cuvânt al companiei. Procesul este deosebit de important deoarece Grupul VW, compania-mamă, vrea să treacă la producția de mașini electrice.


Grupul Volkswagen deține mai multe mărci, inclusiv Porsche, Audi precum și marca sa originală Volkswagen, fondată în 1937.

Cu modelele sale populare, inclusiv Škoda, cu sediul în Republica Cehă și Seat, cu sediul în Spania, Grupul VW a avut cele mai mari volume de vânzări, de departe, dar și cele mai mici marje de profit operațional în primele trei luni ale acestui an, conform unei prezentări corporative.

Grupul VW speră să crească rata de profit a mărcii VW de la 3,6% anul trecut la 6,5% până în 2026, potrivit unei prezentări pentru investitori.

În prezentările publice, VW a spus că încearcă să îmbunătățească performanța tuturor mărcilor sale principale, printre altele, cu o diferențiere mai bună între ele, precum și prin reducerea cheltuielilor inutile.


„Cu multe dintre structurile noastre preexistente, procesele și costurile ridicate, nu mai suntem competitivi cu brandul Volkswagen”, a declarat Schaefer la o întâlnire cu angajații la sediul producătorului auto din Wolfsburg, potrivit unei postări de pe site-ul intranet al companiei și văzută de Reuters. Compania a declarat anterior că intenționează să profite de „curba demografică” pentru a-și reduce forța de muncă, angajându-se că nu va efectua concedieri până în 2029. În ședința de luni, un membru al consiliului de resurse umane, Gunnar Kilian, a spus că acest lucru se va realiza prin acorduri privind pensionarea parțială sau anticipată.

Cu toate acestea, cea mai mare parte a obiectivului de economii de 10 miliarde de euro ar fi atins prin alte măsuri decât reducerea personalului, a adăugat Kilian, detaliile complete urmând să fie definitivate până la sfârșitul anului. „Trebuie să fim în sfârșit curajoși și cinstiți pentru a arunca peste bord lucruri care sunt dublate în cadrul companiei sau sunt pur și simplu balast de care nu avem nevoie pentru rezultate bune”, a spus Kilian.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: