marți

16 aprilie, 2024

26 iunie, 2021

Volkswagen electric id.3.jpg

Volkswagen (VW) va înceta să mai vândă mașini cu motoare cu ardere internă în Europa până în 2035, apoi nici în SUA și China. Volkswagen va trece la mașini complet electrice, a declarat șeful său de vânzări, Klaus Zellmer.

„În Europa, Vom ieși din afacerea cu vehicule cu ardere internă între 2033 și 2035, iar în Statele Unite și China ceva mai târziu”, a declarat Klaus Zellmer într-un interviu acordat ziarului Muenchner Merkur, citat de Automotive News Europe.

Luarea aceleiași decizii pentru America de Sud și Africa „va dura mult mai mult din cauza faptului că condițiile politice și de infrastructură (necesare) încă lipsesc”, a adăugat oficialul Volkswagen.

Ambiții chiar mai mari decât ale Comisiei Europene


Strategia Accelerate a mărcii VW, prezentată pe 5 martie, include planuri ca 70% din vânzările europene ale mărcii să fie vehicule complet electrice până în 2030.

Acest lucru ar pregăti compania pentru o posibilă înăsprire a obiectivelor climatice ale Uniunii Europene și chiar ar depăși aceste rigori, a declarat Klaus Zellmer.

Până cel târziu în 2050, întreaga flotă VW ar trebui să fie neutră în materie de CO2.

(Citiți și: „Obiectiv UE: 30 de milioane de mașini electrice până în 2030”)

Următoarele standarde UE de emisii de CO2 pentru producătorii auto care vând autoturisme în Europa impun o reducere de 60% până în 2030, urmată de o alta de 100% până în 2035 – ceea ce va face practic imposibilă vânzarea de vehicule cu motor cu combustie internă până atunci.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: