sâmbătă

20 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 septembrie, 2012

Subsidiarele româneşti ale Vodafone şi Orange au anunţat, luni, că vor lansa serviciile serviciile 4G la sfârşitul anului 2012 şi începutul lui 2013, prin licenţele de comunicaţii cumpărate de la statul român la licitaţia organizată de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

Inaki Berroeta, CEO Vodafone România şi-a exprimat speranţa că autorităţile vor asigura şi pe viitor un mediu previzibil, pentru sisţinerea investiţiilor din domeniu.

„Suntem foarte multumiţi de rezultatele licitaţiei, care ne-a adus spectrul necesar pentru a ne dezvolta în continuare strategia de date mobile, bazată pe tehnologia LTE (Long Term Evolution). Vodafone va fi  gata să lanseze servicii 4G la începutul anului 2013. Deja am obţinut o licenţă 4G de teste şi, în perioada imediat urmatoare, vom începe să efectuăm teste în reţeaua noastră”, a mai spus şeful Vodafone România.


Rivalii de la Orange România au anunţat că vor lansa comercial, până la finele anului 2012, servicii telecom 4G în Bucureşti.

În prima fază, acestea vor fi disponibile clienţilor numai în anumite zone ale Bucureştiului.

„Serviciile 4G vor fi disponibile în frecvenţa de 1.800 MHz şi va permite viteze mai ridicate de acces la Internet. Clienţii Orange vor accesa serviciile 4G prin intermediul unor modemuri care se vor conectata la tablete şi laptopuri”, a declarat, luni, directorul general al Orange România, Jean-Francois Fallacher.

Orange România şi-a adjudecat resursă de spectru în valoare de 227,1 milioane de euro, la care se vor adăuga 100 de milioane de euro investiţii ale companii, în următorii doi ani, pentru tehnologia care va utiliza licenţele achiziţionate, a anunţat compania.


„Preţul licenţelor nu a fost mic, dar a fost rezonabil pentru piaţa telecom din România”, a spus şeful Orange.

Fallacher a menţionat că Orange România va începe, din octombrie, să vândă şi iPhone 5, cel mai recent terminal lansat de compania americană Apple.

La rândul ei, Vodafone România şi-a adjudecat resurse de spectru cu taxe de licenţă de 228,5 milioane de euro.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: