luni

24 iunie, 2024

21 martie, 2017

Virgil Popescu, vicepreședinte al Comisiei de Industrii și servicii din Camera Deputaților, este convins că una dintre soluțiile de redresare economică o reprezintă reîntregirea lanțurilor de fabricație. În plus, industriile cu valoare adăugată mare ar trebui să aibă acces prioritar la resurse.

Virgil Popescu a participat, marți, la conferința organizată de cursdeguvernare.ro, cu tema ”Falia dintre Economia românească și România productivă: Cum o acoperim!”, la sediul CCIR.

În cadrul intervenției sale, deputatul PNL a trecut în revistă câteva probleme ale economiei românești în ceea ce privește reprezentarea intereselor în plan extern. ”Rețeaua de reprezentanță externă are probleme de calitate, dar și de cantitate, nu sunt suficienți oameni.
Apoi, este o ruptură între nivelul central și cel local – sunt companii care nu știu de programele de susținere. În plus, pare că multe participări la expoziții internaționale sunt acțiuni turistice. De ce să plătim bilet de avion și nu facem standuri? Nu cred că trebuie firme intermediare care să cumpere bilete de avion și să închirieze spații în târguri. Trebuie să-i căutăm noi pe oameni, nu să îi lăsăm să orbecăie spre noi”
, afirmă Virgil Popescu.


Deputatul PNL a avansat și o soluție pentru salvarea Oltchim: ”De ce o firmă cu capital de stat nu cumpără? Dacă se decide că o bucată din Oltchim e strategică, de ce nu avem curaj să cumpărăm noi? Dacă nu găsim un privat, să cumpere o firmă de stat…”

*

Pe pagina dedicată evenimentului din site-ul cursdeguvernare.ro puteți descărca, începând cu ziua de miercuri, toate prezentările susținute la conferința ”Falia dintre Economia românească și România productivă: Cum o acoperim!”


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: