sâmbătă

20 iulie, 2024

9 iunie, 2017

Consiliul de administraţie al companiei Romgaz (simbol bursier SNG) a aprobat „reînnoirea contractului de mandat al directorului general, Virgil Marius Metea, pe o perioadă de patru ani”, potrivit raportului comaniei trimis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Virgil Metea fusese revocat din funcţia de administrator în adunarea generală a acţionarilor din noiembrie anul trecut, printr-un prin vot cumulativ, propus de Ministerul Energiei. Procedura este rareori agreată de reprezentanţii statului.

Noul preşedinte al consiliului de administraţie (CA) este Gheorghe Gheorghe – Gabriel, candidatul susţinut de Ministerul Energiei, care l-a înlocuit pe Sebastian Tcaciuc, numit în funcţie pe 15 mai, numit administrator la propunerea BERD.


Gheorghe Gheorghe – Gabriel a fost candidat din partea ALDE la alegeri, dar şi vice­preşedinte al Oficiului Na­ţional pentru Jocuri de Noroc (ONJC), potrivit News.ro.

Romgaz (SNG) este unul dintre cei doi mari producători de gaze naturale ai Românieia şi, totodată, una din cele mai mari surse de dividende pentru bugetul de stat. SNG urmează să vireze Ministerului Energiei 925 de milioane de lei, adică peste 90% din profitul net pe 2016, potrivit propunerii făcute adunării generale a acționarilor , care va avea loc în 15 iunie.

Compania a realizat în primul trimestru al acestui an un profit net de 565,8 milioane lei (125,7 milioane euro), cu 16% mai mare faţă de nivelul înregistrat în perioada similară a anului trecut.

SNG are o valoare de piaţă (capitaliyare bursieră) de 13 miliarde lei (2,9 miliarde euro), acţiunile companiei fiind cotate pe piaţa principală a Bursei de Valori din Bucureşti (BVB) şi la Bursa din Londra (LSE), prin intermediul certificatelor globale de depozit (GDR).


Ministerul Energiei deține participaţia majoritară, cu un pachet de 70% din acțiuni.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Sâmbătă seară ne-a trecut tuturor – nu numai lui Donald

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: