duminică

21 aprilie, 2024

27 noiembrie, 2019

După șase ore încinse de discuții, ședința CEx s-a încheiat marți noaptea, cu demisia Vioricăi Dăncilă din funcția de președinte al PSD, la presiunile mai multor vicepreședinți ce s-au grupat în jurul lui Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților. Acesta a fost ales președinte interimar al social – democraților, până la congresul ce va fi organizat în februarie.

Marcel Ciolacu (52 de ani) a absolvit în 1995 Facultatea de Drept la Universitatea Ecologică din Bucureşti, iar în perioada 2008 – 2009 a urmat cursurile Colegiului Naţional de Apărare.


A intrat în politică în 1995 și a numele său a apărut în anchetele legate de omul de afaceri Omar Hayssam, apropiat al PSD și condamnat ulterior pentru răpirea celor trei ziariști români în Irak.

A fost propulsat în cercul conducerii PSD în 2017, când Liviu Dragnea l-a desemnat vicepremier fără portofoliu în guvernul Mihai Tudose.

Alte decizii luate marți de PSD:

  • Viorica Dăncilă va fi șefă a organizației de femei a partidului
  • Paul Stănescu este secretarul general al PSD
  • s-a constituit un comitet de conducere format din liderii celor cinci organizații județene care au obținut cel puțin  50% în turul II al alegerilor prezidențiale și de câte un reprezentant al fiecăreia dintre cele opt regiuni ale țării
  • noua conducere va organiza congresul din februarie
  • înaintea congresului vor avea loc alegeri în toate organizațiile județene
  • singurul din vechea echipă de conducere care nu a demisionat a fost Eugen Teodorovici, dar acesta și-a pierdut funcția de președinte executiv odată cu dizolvarea Biroului Permanent Național ca urmare a demisiei Vioricăi Dăncilă

Declarația dată de Viorica Dăncilă la finalul CEx:


Am înțeles opinia colegilor mei, faptul că se dorește o resetare a partidului și că trebuie cineva să își asume rezultatul alegerilor.

Nu este un moment de slăbiciune, este un moment de demnitate și eu consider că a trebuit să îmi dau demisia din funcția de președinte PSD. E un gest pe care l-am făcut pentru partid.

Am făcut tot ce ne-a stat în putință ca să obținem un rezultat bun, în urma discuțiilor am înțeles că se dorește o resetare a partidului, această resetare presupune o altă viziune, un alt program și vreau să le garantez colegilor că din echipa care va acționa pentru câștigarea alegerilor viitoare va face parte și Viorica Dăncilă.

Declarațiile lui Marcel Ciolacu:

E pentru prima oară când eu am participat la un CEx în care toți liderii și-au spus opinia și așa a fost condusă doamna Dăncilă să audă părerea la absolut toată lumea. 

(…) Cu toții ne-am asumat multiplele greșeli pe care le-am făcut și am ajuns la concluzia că trebuie o resetare a partidului și nu făcut un măcel sau cum se aștepta până acum să pice capete.

De fapt și de drept nu a picat niciun capăt azi, iar o premieră pentru PSD, fostul lider se regășește în echipa partidului ca și președinte la doamne, acolo unde doamna Dăncilă a fost președinte și după premier.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

  1. 1. De ce nu a publicat acest lucru mai devreme? Cine e de vina ca nu s a mediat astfel? 2.Sa se mediatizeze laaarg acest lucru, sa le intre bine in cap tuturor, altfel sunt de vina cei care cunosc acest lucru. Multumesc

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Un răspuns

  1. 1. De ce nu a publicat acest lucru mai devreme? Cine e de vina ca nu s a mediat astfel? 2.Sa se mediatizeze laaarg acest lucru, sa le intre bine in cap tuturor, altfel sunt de vina cei care cunosc acest lucru. Multumesc

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: