miercuri

27 martie, 2024

14 noiembrie, 2011

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au decis luni eliberarea din arest preventiv a omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, a liderului sindical Liviu Luca și a celorlalţi opt inculpaţi din dosarul Petromservice.

CAB a admis, astfel, recursul acestora, iar decizia este definitivă, relatează Agerpres.

Judecătorii au înlocuit măsura arestării cu obligaţia de a nu părăsi ţara pentru cei zece inculpaţi.


Vîntu a declarat, la judecarea recursului la decizia prin care a fost arestat, că cei vinovaţi de falimentarea Petromservice sunt salariaţii societăţii şi că Parchetul a cerut arestarea sa deoarece ţinta o reprezintă un zăcământ de resurse naturale de la Budureasa, în valoare de zece miliarde de euro.

„În primul rând, Petromservice a fost falimentată de salariaţii ei, nu de Vîntu, Luca sau ceilalţi din boxă. Sfătuiţi de un avocat, zeci de mii de salariaţi au acţionat în judecată Societatea Petromservice, de aceea nu a mai putut funcţiona şi a fost nevoită să solicite falimentul, care a fost declarat de o instanţă de judecată”, a susținut Vîntu.

El a mai afirmat că nu a încasat „nici cinci bani” de la Petromservice iar afirmaţia că ar fi fost consilier economic la această societate „nu este o descoperire a Parchetului”, deoarece el a făcut această afirmaţie „în glumă”, de mai multe ori, în public.

Vîntu a mai spus că dacă susţinerile Parchetului ar fi adevărate, directorul OMV austriac ar trebui să fie arestat, deoarece a cumpărat acţiuni de la companie la alt preţ decât cel al bursei.


„Aceasta este regula. Preţul acţiunilor diferă dacă se cumpără în număr mic de la bursă sau dacă se achiziţionează procente mari prin alte metode. Nu se pot cumpăra acţiuni de la bursă de către cineva decât prin nişte intermediari iar acea persoană trebuie să fie agreată de un consiliu naţional al valorilor mobiliare”, a încercat Vîntu să demonteze acuzaţiile Parchetului privind infracţiuni economice transfrontaliere.

Celelalte persoane arestate de TB şi eliberate de judecătorii CAB sunt: Octavian Ţurcan, Gheorghe Şupeală, Sorin Mihai, Mihai Viorel Râmboacă, Răzvan Florin Râmboacă, Zizi Anagnostopol, Daniela Braşoveanu şi Ioan Bohâlţeanu.

Procurorii susţin că cele zece persoane au falimentat compania Petromservice SA, căreia i-au produs un prejudiciu de 83.163.165 euro, fiind afectaţi 72.000 membri ai Asociaţiei Salariaţilor, care, în calitate de acţionari minoritari, nu au mai putut încasa dividendele, din cauza unor activităţi frauduloase de diminuare semnificativă a valorii acţiunilor.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: