joi

25 aprilie, 2024

26 februarie, 2023

Viitorul Institut al Inimii din Târgu Mureș – o investiție în valoarea de aproape 105 milioane de euro realizată prin PNRR – va fi finalizat în prima jumătate a anului 2026. Anunțul a fost făcut de șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş, dr. Horaţiu Suciu, într-o conferință de presă în care a prezentat pentru prima oară imaginea viitoarei unități.

Noul Institut al Inimii din Târgu Mureş va creşte cu 50% numărul de proceduri şi, în acelaşi timp, va asigura condiţii de tratament şi cazare demne de secolul 21.

„Scopul principal al acestui obiectiv este de a creşte numărul de proceduri, de a creşte numărul de pacienţi care pot să beneficieze de proceduri de diagnostic şi tratament în bolile cardiovasculare şi nu doar să creştem acest număr”, a declarat dr. Horaţiu Suciu.


„Avem o imagine cum ar trebui să arate, precum vedeţi proiectul se încadrează în planul urbanistic zonal al municipiului şi respectă delimitările respective. Este în parcul din faţa spitalului. Acolo este un sens giratoriu, se va face şi un drum de acces pe sub liziera pădurii, către partea din spate a spitalului. Şi sunt convins că se va schimba complet în bine imaginea acestei părţi a oraşului nostru din toate punctele de vedere şi să nu uităm, în primul rând, în folosul pacienţilor cu boli cardiovasculare şi nu numai atât, ci şi în folosul specialiştilor noştri care vor putea să lucreze în nişte condiţii compatibile cu ceea ce trebuie să fie în vremurile noastre”, a explicat Horațiu Suciu.

Lista celor 27 de investiții prevăzute pentru Sănătate în PNRR

Guvernul a aprobat miercuri obiectivele de investiţii finanţate conform Programului național de
investiții în infrastructura de sănătate, aferent țintei 377, componenta 12 – Sănătate din PNRR.

E vorba de 27 de proiecte, selectate dintr-o listă inițială de 49 după alicarea unei grile de punctaj aprobată anterior de guvern.

Cele 27 de investiții vizează construirea de infrastructură spitalicească nouă – buget PNRR de 1,08 miliarde euro – sau dotare cu aparatură sau echipamente medicale – buget PNRR de 635 milioane euro. Guvernul va adăuga acestor sume o cofinanțare de maximum 20%.


***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: