miercuri

29 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 februarie, 2021

„Skill-urile” sunt o parte a competențelor, cunoștințe, abilități dar și atitudini, de prea multe ori puțin luate în considerare. Finlandezii își propun să creeze oameni și cetățeni, totodată, și astfel au stabilit șapte zone de competență pentru formarea copiilor, a explicat Elena Lotrean, fondator al Școlii finlandeze Sibiu și Consul Onorific al Finlandei la conferința „Examenul de absolvire a pandemiei: Skill-urile de bază garantate de sistem, pe care tinerii trebuie să le aibă la intrarea în economia viitorului iminent”, un eveniment VIDEO LIVE ONLINE organizat de CursDeGuvernare.ro în data de 18 februarie.

Aceste competențe sunt:

  • A gîndi și a învăța să înveți. Școala ca și comunitate de cercetare, locul unde se creează colaborarea pentru învățare. Avem metacogniția și autonomia copilului în procesul de învățare.
  • Participarea și cetățenia activă pentru un viitor sustenabil. Avem perspectiva: ce lăsăm după noi, unde vrem să ajungem. Cum putem influența noi felul în care se dezvoltă societatea, aici intră și protecția mediului.
  • Responsabilitate și grijă de sine. Ce înseamnă viața în societate, cum trăim în societăți în care starea de bine este o prioritate.
  • Autocontrol în utilizarea tehnologiei. Finalanda este țara cu numărul cel mai mare de cărți citite pe cap de locuitor, dar sunt și locul 1 în Europa în utilizarea IT&C.
  • Alfabetizare multiplă. Comunicare multiplă, abiliate de a detecta fake-news, cum folosim jocurile. Important să devenim creator de conținut, nu doar consumator de informații. Abilități contextuale. Să privim contextul și să dăm ocazia și altora să ne urmărească. În competența digitală sunt 4 direcții în învățare: cercetare, interacțiune, programare și securitate.
  • În antreprenoriat și carieră– cum ne pregătim pentru muncă, practica pe care o fac elevii în intreprinderi, să înveți obișnuințele unui loc de muncă. Aici e vorba de multă colaborare, de construirea mentalității antreprenoriale în sensul în care angajatul se gestionează singur.
  • Interculturalitate, inteligență emoțională și comunicare. Ne uităm la alte culturi, asimilăm lucrurile pozitive.

INTERVENȚIA VIDEO integrală, de la eveniment, poate fi găsită aici:


Aceasta a mai spus că desfășoară acum un parteneriat, împreună cu Fundația Forever Giving, pentru a dota două școli din satele Gura Rîului și Roșia, în totalitate, pentru fiecare copil, cu chromebook-uri, iar cu ajutorul Edu Apps profesorii sunt mai aproape de ce trebuie să însemne învățarea. Există bune practici, dacă sunt deja lucruri care funcționează să vedem cum le putem adapta ca lucrurile să funcționeze.

Parteneri ai conferinței: BCR, World Vision Romania, Avocatnet.ro, EduPedu / Moderator: Andreea PAUL, INACO

Articolul cu transmisia video integrală a evenimentului și cele mai importante declarații ale speakerilor poate fi găsit aici:


LIVE VIDEO Conferința „Examenul de absolvire a pandemiei”, 18 februarie. Participă ministrul Sorin Cîmpeanu

Articolul cu sinteza ideilor prezentate de speakeri, aici:

Ce COMPETENȚE îi GARANTEAZA unui absolvent ȘCOALA de azi, pentru a face față economiei de peste 5-10-15 ani?

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: