marți

28 mai, 2024

24 februarie, 2022

Este din ce în ce mai dificil de confirmat unele dintre operațiunile militare care au loc în Ucraina în acest moment, dar unul pe care oficialii ucraineni au confirmat un atac cu elicoptere lângă Kiev, anunță The Guardian.

Este atacat aeroportul Hostomel, aflat la doar câțiva kilometri vest de capitala Kiev. Imagini de pe rețelele sociale arată numeroase elicoptere militare rusești care atacă zona, prinse într-un schimb de focuri.

Videoclipuri postate pe Twitter arătă elicoptere Mi-8 și Ka-52 care au zburat din Belarus care atacă aerodromul de lângă Kiev. Cel puțin 20 de avioane au fost implicate în asalt, care a fost filmat din unghiuri diferite de localnici.


Unul dintre elicoptere a fost doborât de apărarea antiaeriană, iar pilotul său ar fi fost luat prizonier.

Mobilizare generală în Ucraina

Președintele Zelenski a decretat mobilizarea generală, anunțând că că forțele armate ale țării sale resping atacurile din zona Donbas din estul Ucrainei, precum și în alte părți ale țării. Rusia, în schimb, spune că a întâmpinat puțină rezistență.

Cancelarul austriac Karl Nehammer a declarat joi, în fața parlamentului de la Viena, că președintele ucrainean Volodymyr Zelenskii l-a sunat la prânz, spunând că „sună dintr-o țară despre care nu știe cât va mai exista”, la telefon vorbind ”un președinte care nu știe cât va mai fi în viață”, a spus Nehammer.

***

Citește și: ”Europa în cleștele dintre Rusia și China”: Au apărut CRONICILE Nr. 87. Titlurile și autorii


***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: