miercuri

24 aprilie, 2024

5 aprilie, 2021

Adrian Mihai, CEO, Fan Courier, membru RBL, consideră că problema care trebuie prioritar rezolvată când vine vorba de capitalul autohton este cea a deficitului de încredere. Vă prezentăm cele mai importante declarații ale expertului din cadrul conferinței CursDeGuvernare „Capitalul autohton – nivelul următor: planurile de adecvare și de internaționalizare în noua economie post-Covid” (30.03.2021). 

Adrian Mihai oferă o perspectivă inedită asupra gradului de maturitate al economiei românești, dar și a societății în ansamblu. ”Trebuie să punem fiecare presiune ca să schimbăm societatea. Nici afară, de multe ori, nu fac politicienii un lucru că vor ei să facă, ci în urma presiunii de schimbare pe care o exercită societatea”, consideră omul de afaceri.

Intervenția VIDEO integrală:


 

Principalele declarații ale lui Adrian Mihai:

  • Capitalul românesc se află, cred, într-un moment extraordinar. Acum 30 de ani eram sub zero, nici nu aveam capital, iar de atunci am reușit să schimbăm ceva. Ce putem facem să schimbăm, să creștem acest capital românesc?
  • Cred însă că principala problemă a capitalului românesc este de mentalitate. Ce am putea să facem să creștem acest capital românesc?
  • Înainte de pandemie aveam probleme cu oamenii, plecau în străinătate să lucreze. Am ajuns la concluzia că trebuie să mărim salariile, să fim și noi aproape de ce se întâmplă afară. Dar, cum nu puteam să creștem salariile din pix, am început mai întâi să creștem productivitatea, să investim, să digitalizăm. Am crescut productivitatea, dar nu era suficient.
  • Am rugat un angajat care pleca să lucreze în Germania să îmi spună, când se întoarce acasă, cum merg lucrurile acolo, ce e diferit. Peste 6 luni mi-a povestit: În Germania, fără să știe limba, ajunsese în câteva zile să facă 250 de livrări pe zi. La noi făcea cam 90. Am fost curios să aflu cum, ce e diferit față de România.
  • Și mi-a spus: aveau cam același tip de mașini, de softuri, dar diferența de productivitate era legată de infrastructură, mult mai bună, și de încredere. La noi lipsește încrederea. Iar încrederea generează bogăție.
  • Sunt părți care țin de noi- să dăm calitate în livrare. Sunt părți care țin de societate, cum facem să creștem încrederea în societate? De exemplu, livrarea în fața ușii. La noi lipsește încrederea că poți găsi coletul în fața ușii dacă nu ești acasă.
  • Trebuie să punem fiecare presiune ca să schimbăm societatea. Nici afară nu fac politicienii un lucru, de multe ori, că vor ei să facă, ci în urma presiunii de schimbare pe care o exercită societatea.

Urmăriți conferința integrală:

LIVE | VIDEO CONFERINȚA Capitalul autohton – nivelul următor: planurile de adecvare și de internaționalizare în noua economie post-Covid

 


Partners: BCREquiLiant Capital, Fan Courier, INACO – Initiativa pentru Competitivitate

Network partners: Avocatnet.ro, Camera de Comert si Industrie a României (CCIR), Romanian Business Leaders (RBL), Asociatia pentru Antreprenoriat Romania (APAR), Foreign Investors Council, Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR)

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: