duminică

10 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 iunie, 2016

ponta 4Victor Ponta a anunțat luni că își ”depune candidatura, în PSD”, pentru a fi desemnat președinte al Camerei Deputaților în locul lui Valeriu Zgonea, după ce funcția acestuia va fi vacantată.

În condițiile în care Valeriu Zgonea pare să nu mai fie susținut de PNL, în ședința de luni a plenului Camerei Deputaților s-a luat act de încetarea calității de președinte a lui Valeriu Zgonea, apoi s-a votat un proiect de hotărâre prin care se vacantează funcția de președinte al forului.

Scorul înregistrat la vot: 167 pentru, 32 împotriva, 1 abținere.


„A venit o solicitare din partea grupului PSD, care spune ca în prima ședință de plen să se constate încetarea de drept a calității de președinte al Camerei Deputaților și membru al Biroului permanent a lui Valeriu Zgonea. Astăzi (luni — n.r.), imediat, se merge în plen, apoi se va da vot pe o hotărâre privind vacantarea postului de președinte al Camerei. După ce se ia act, ne întrunim în Biroul permanent și hotărâm pe o perioadă scurtă, până se votează alt președinte, cine va prelua interimarul”, a explicat Marcel Ciolacu, secretar al Camerei Deputaților.

Imediat după ședința de plen de luni, Biroul permanent se întrunește pentru a desemna un președinte interimar al Camerei, care va fi, potrivit surselor Agerpres, deputatul PSD Florin Iordache.

După această procedură urmează să fie propus un nou președinte, care va fi votat în plen. Propunerea ar urma să vină din partea grupului PSD, care va decide marți înlocuitorul lui Valeriu Zgonea.

Comentând luni inițiativa lui Victor Ponta, Liviu Dragnea a comentat: ”Dacă s-a autopropus, nici nu mai e nevoie să votăm….”


După alegerile locale, plenul Camerei Deputaților a adoptat un proiect de hotărâre privind modificarea Regulamentului prin care președintele forului legislativ își poate pierde funcția mai ușor.

Valeriu Zgonea a fost exclus din PSD, după ce a contestat rămânearea lui Liviu Dragnea în fruntea partidului în pofida condamnării cu suspendare în Dosarul Referendumului.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: