joi

25 aprilie, 2024

18 septembrie, 2017

Victor Ponta, audiat luni timp de trei ore, a refuzat să spună în ce dosar a dat declarații.

El a transmis însă, la ieșirea din sediul central al DNA, un mesaj liniștitor adresat probabil celui vizat în dosar: „Nu mă ocup cu delațiuni, cu denunțuri. Nu duc bătălia politică cu arme judiciare”.

Potrivit mai multor publicații, cazul în care a fost chemat Victor Ponta este celebrul Dosar Tel Drum, în care a fost audiat vineri și fostul premier Sorin Grindeanu.


În luna iulie, Adrian Ionuț Gâdea, cel care i-a urmat lui Liviu Dragnea la șefia Consiliului Județean Teleorman, a fost pus sub urmărire penală pentru închirierea fără licitație a locului de pescuit despre care liderul PSD spunea că este preferatul său.

Este vorba despre o parte din insula Belina și brațul Pavel al fluviului Dunărea (în suprafață totală de 80 ha), pe care Adrian Gâdea, acum secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, le -a închiriat fără licitație companiei Teldrum, în ianuarie 2014.

Lacul a trecut în administrarea CJ printr-o HG semnată și de vicepremierul Dragnea, al[turi de Victor Ponta.

Întrebat, săptămâna trecută, într-un interviu acordat Hotnews, dacă atunci când era prim-ministru Dragnea l-a rugat să intervină în vreun fel în favoarea firmei Tel Drum, Ponta a răspuns:


„Da, și o să vă dau un alt exemplu care m-a deranjat foarte tare și concret, cu acte.

Domnul Dragnea mi-a cerut, a făcut de altfel hârtia pentru guvern, pentru trecerea acelui lac la Consiliul Județean Teleorman. (…) Eu am aflat acum din presă și înțeleg că așa este, adevărat, cred că nu-i o minciună, că acel lac a ajuns la Tel Drum.

Sigur că m-am enervat. Că nu mi-a zis că ajunge la Tel Drum, mi-a zis că ajunge la poporul teleormănean. (…) Asta e o chestiune care m-a deranjat. Pentru că e și semnătura mea acolo. Normal, după ce semnează toți ceilalți miniștri, semnează și primul ministru. Dar, da, domnul Dragnea a propus ca acel lac să treacă la… dar nu mi-a zis că-l trece după aia la Tel Drum”, spunea Victor Ponta.

Potrivit unui raport, publicat de Rise Project și atribuit Direcţiei Generale de Protecţie Internă, proprietarul real al companiei Tel Drum, care a obținut numeroase contracte cu statul, este Liviu Dragnea, deținătorul pachetului majoritar de acțiuni la purtător ale firmei.

Raportul DGPI, intitulat “Notă privind aspecte care afectează climatul socio-economic al judeţului Teleorman”, descrie o “reţea infracţională compusă din persoane cu putere de decizie în judeţ”, prin care Liviu Dragnea ar fi fraudat fonduri europene şi guvernamentale. Documentul prezintă afacerile cu bani publici ale grupării și vorbește despre zeci de licitaţii câștigate de Tel Drum, lucrări fictive, donaţii suspecte la partid, cercuri relaţionale şi de influenţă.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: