joi

30 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 august, 2019

Coordonatorul PES activists România, Victor Negrescu (foto), a declarat miercuri pentru Mediafax că președintele PES, Sergei Stanishev, a fost invitat și a confirmat participarea la congresul PSD de sâmbătă. PSD va aproba pe 24 august candidatul la alegerile prezidențiale din noiembrie, în persoana Vioricăi Dăncilă.

„Un aspect important este dat de prezența la acest eveniment a mai multor reprezentanți europeni printre care și președintele Partidului Socialiștilor Europeni, Sergei Stanishev. Se reconfirmă astfel faptul că Partidul Social Democrat a rămas mereu fidel valorilor de stânga europene și se transmite un mesaj de sprijin venit din partea partenerilor noștri europeni”, a declarat Victor Negrescu pentru Mediafax.

Prezența lui Sergei Stanishev la congresul PSD este un semnal al normalizării relațiilor între socialiștii europeni și cei români, după ce sub președinția lui Liviu Dragnea PSD a fost foarte aproape să fie exclus din familia politică europeană.


PSD organizează sâmbătă, începând cu ora 11.00, la Parlament, Congresul care va marca lansarea candidaturii Vioricăi Dăncilă pentru funcția de președinte al României.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Inițial, Congresul fusese anunțat pentru data de 4 august, fiind amânat oficial din cauza tragediei de la Caracal.

PSD și ALDE nu lămuriseră până la acea dată chestiunea candidatului, care în viziunea ALDE ar fi trebuit să fie Călin Popescu Tăriceanu, susținut de ambele partide aflate în coaliția de guvernare.


Etichete: , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: