Victor Costache și-a dat demisia din funcția de ministru al Sănătății. Premierul i-a reproșat proasta gestiune a situației de criză în sistemul medical - CursDeGuvernare.ro
miercuri

27 octombrie, 2021

Victor Costache și-a dat demisia din funcția de ministru al Sănătății. Premierul i-a reproșat proasta gestiune a situației de criză în sistemul medical

26 martie, 2020

Victor Costache, ministrul Sănătății, și-a dat demisia joi dimineață, după ce aseară a înaintat planul testării tuturor bucureștenilor pentru coronavirus.

Ministru interimar este propus secretarul de stat Nelu Tătaru.

Deocamdată nu sunt cunoscute cu exactitate motivele pentru care ministrul sănătății a recurs la acest gest, însă, potrivit surselor Digi24.ro, premierul Ludocic Orban i-a cerut demisia lui Costache.


Ministrului i se reproșează proasta gestiune a reacției la pandemia la coronavirus.

”Aproape 5 luni de zile, Victor Costache a făcut parte din guvernul pe care îl conduc. Regret demisia dl. ministru, pe de altă parte îl înțeleg. Îi voi propune președintelui să îl numească în funcția de ministru pe dl. secretar de stat Tătaru. Voi continua să întăresc echipa de Ministerul Sănătății, rămânem concentarți pe toate obiectivele stabilite”, a anunțat premierul Ludovic Orban.

Digi24 mai afirmă că instituții subordonate Ministerului Sănătății știau încă din ianuarie despre pericolul coronavirus, dar ministerul nu a reacționat.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, declarase miercuri la Adevărul Live că doreşte implementarea unui program de testare „inovativ” de tipul celui din Coreea de Sud în care să fie testaţi pentru noul tip de coronavirus toţi cetăţenii din Bucureşti prin metoda door-to-door, potrivit Agerpres.


„Astăzi am semnat un protocol împreună cu domnul Streinu-Cercel, care va fi validat şi dorim să implementăm un program inovativ de tipul celui din Coreea de Sud, dorim să testăm toţi cetăţenii din Bucureşti cu echipe mobile de testare door-to-door”, a afirmat demnitarul la Adevărul Live. „Dorinţa noastră şi necesarul pe care l-am identificat în momentul de faţă este undeva la minumum două milioane – maximum cinci milioane teste”, a mai spus Costache.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr