sâmbătă

15 iunie, 2024

17 mai, 2024

Rusia şi China ar urma să semneze „în viitorul apropiat” un contract privind gazoductul Power of Siberia 2, care va transporta gaze ruseşti către China, a informat vicepremierul rus Alexander Novak, anunță Reuters.

De ani de zile, Rusia discută despre construirea Power of Siberia-2, cu o lungime de 2.600 km, care ar urma să transporte anual 50 miliarde metri cubi de gaze, din regiunea Yamal, nordul Rusiei, în China, via Mongolia.

Alexander Novak face parte din delegaţia oficială rusă care în prezent este în vizită în China.

„Intenţionăm să finalizăm analiza şi să semnăm în viitorul apropiat un contract pentru construcţia unui gazoduct cu o capacitate de 50 miliarde metri cubi de gaze prin teritoriul Mongoliei”, a declarat Novak, referindu-se la Power of Siberia-2. Acesta a adăugat că Moscova şi Beijingul lucrează de asemenea „la alte noi proiecte”.

Cantitatea de 50 miliarde metri cubi este aproape de nivelul transportat prin gazoductul Nord Stream 1, care a fost avariat în 2022. Primul gazoduct Power of Siberia are o lungime de 3.000 km şi porneşte din Siberia până în provincia chineză Heilongjiang.

Rusia şi-a majorat livrările de gaze spre China pentru a contracara diminuarea vânzărilor de gaze în Europa, după ce invazia din Ucraina a determinat statele occidentale să impună sancţiuni Moscovei şi să îşi reducă dependenţa de energia rusească.

***Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: