8 ianuarie, 2017

daniel constantinVicepremierul Daniel Constantin a declarat la Digi24 că nu va fi eliminată cota unică de impozitare, dar se discută posibilitatea introducerii, începând cu 2018, a unui impozit diferențiat pentru anumite categorii de venituri.

„Există o discuţie ca din 2018 să se vină cu acea impozitare în funcţie de veniturile pe care le au cetăţenii. Asta este o discuţie pe care o vom avea la momentul respectiv. Cota unică rămâne, dar sunt alte forme, pentru alte tipuri de venituri, care se vor lua în calcul”, a explicat vicepremierul.

„Nu se va lua nicio măsură suplimentară de taxare a cetățenilor. Cetățenii au dus greul. Au fost, poate, cei mai corecți plătitori de taxe și impozite și nu a fost niciun fel de discuție pentru introducerea unui impozit sau a unei taxe”, a adăugat Daniel Constantin.

Daniel Constantin: În anul 2017 nu este cazul să cerem CE negocierea limitei de deficit


Măsurile propus de guvern pentru anul acesta nu vor duce la depășirea acestei valori, astfel încât nu va fi nevoie de o negociere a depășirii deficitului de 3% din PIB, a mai spus vicepremierul Constantin.

„Nu intră în discuție în 2017 renegocierea cu Bruxellesul. Depășirea deficitului de 3% ne-ar duce la declanșarea procedurii de deficit excesiv.

În anul 2017 nu este cazul să cerem renegocierea, pentru că toate măsurile pe care le-am gândit se încadrează în limita de 3%”, a spus Constantin, la Digi 24.

Executivul are o prognoză de creștere economică de 5,5% pentru acest an, care, în opinia sa, poate fi dusă la îndeplinire.


Potrivit vicepremierului, creșterea importurilor, în 2016, a fost provocată de faptul că producția națională nu a putut face față consumului mare:

„Acest lucru a dus la importuri mai mari cu 40% în 2016, ceea ce înseamnă că bunăstarea noastră a fost exportată în alte țări unde economia a crescut și a produs acele elemente de care avea nevoie piața românească”, a arătat el.

Cifrele bugetului PSD-ALDE, similare celor din proiectul Guvernului Dacian Cioloș, susține vicepremierul

Bugetul va fi aprobat în ultima săptămână din luna ianuarie, dar, în mare, există puține diferențe între bugetul coaliției de guevrnare și cel lăsat de Cabinetul Dacian Cioloș, a mai spus Daniel Constantin:.

„Încă se mai lucrează, pentru că noi aveam o construcție de buget realizată din Opoziție, fără să avem toate datele. Cred că acum se mai fac anumite reglaje fine și la sfârșitul lunii (ianuarie — n.r.) vom fi în măsură să-l aprobăm”, a adăugat vicepremierul.

Proiectul de buget pentru 2017 este fundamentat pe un deficit bugetar de 2,99% din PIB și conține doar majorările salariale deja adoptate, a anunțat, joi, Anca Dragu, fostul ministru al Finanțelor.

„Noi avem acest proiect cu un deficit de 2,99% din PIB, care cuprinde numai creșterea de salarii așa cum a fost aprobată prin legea deja publicată. Sigur, în interiorul bugetului se pot face tot felul de ajustări”, a spus fostul ministru de finanțe Anca Dragu.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: