luni

5 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

5 ianuarie, 2020

Verzii din Austria au votat sâmbătă în favoarea intrării la guvernare alături de Partidul Popular (OeVP), deschizând drumul pentru prima astfel de coaliție la nivel național, relatează dpa, potrivit Agerpres.

O majoritate copleșitoare de 93,18% a membrilor partidului a votat în favoarea coaliției, în condițiile în care era necesară doar o majoritate simplă.

Noul guvern, care va fi condus de liderul OeVP şi fostul cancelar Sebastian Kurz (foto), va putea depune jurământul marți. Werner Kogler, liderul Verzilor, va deține funcția de vicecancelar.


Votul din cadrul partidului era ultimul obstacol pentru formarea primei coaliții de guvernare Verzi-conservatori din Austria. O astfel de combinație a funcționat în alte locuri din Europa, iar observatorii vor să vadă ce rezultate va avea în Austria, notează dpa.

Coaliția își dorește ca Austria să joace un rol de pionierat în Europa, inclusiv în ceea ce privește combaterea schimbării climatice. Conform acordului de coaliție, țara ar urma să devină neutră din punctul de vedere al impactului asupra climei până în 2040.

Alte prevederi ale programului sunt creșterea prețului curselor aeriene prin introducerea unei taxe de mediu și interdicția portului burqa pentru fetele sub 14 ani.

Kurz, în vârstă de 33 de ani, se va întoarce la cancelarie după eșecul coaliției anterioare cu formațiunea de extremă dreapta Partidul Libertății (FPOe).


Coaliția lui Kurz cu FPOe s-a prăbușit în luna mai din cauza unei înregistrări video în care liderul formațiunii, Heinz-Christian Strache, discută despre posibile acorduri în materie de infrastructură şi media cu o femeie care se dă drept o finanțatoare politică din Rusia.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: