sâmbătă

24 februarie, 2024

29 august, 2016

vasile dancuPremierul Dacian Cioloş nu se va înscrie în niciun partid, iar dacă unul dintre miniştri va face acest lucru, va trebui să plece din Guvern. Declaraţia a fost făcută de vicepremierul Vasile Dîncu, la B1TV.

El a mai spus că premierul a discutat cu miniştrii pe această temă şi că este vorba de o regulă stabilită de la începutul guvernării. Recent, ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a declarat la Digi24 că ar fi interesat de o eventuală candidatură la alegerile parlamentare, dar că ar face acest pas doar în echipă cu premierul şi alţi miniştri.

Vasile Dîncu, vicepremier, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice: „Noi am avut o discuţie cu Dacian Cioloş în zilele în care am discutat despre mandatul nostru şi am stabilit atunci că n-o să intrăm în politică şi o să stăm până la capăt.


Nu cred că va intra in politică. Ne-a spus-o şi grupului de miniştri, pentru că s-a pus problema. Un ministru a spus la un moment dat că aşteaptă semnalul de la premier.

Premierul ne-a spus că a face politică este o chestiune care ţine de propria conştiinţă şi că el nu va da niciodată vreun semnal, el nu va pleca la niciun partid şi nu va da semnal nimănui.

Cel care vrea sa facă politică este foarte bine, este bine să vină oameni tineri, oameni competenţi în politică, oameni care au un pic de experienţă în politică, dar că nu vor primi semnalul de la premier. Evident, cel care se înscrie la un moment dat, din Guvern, într-un partid politic, se pune pe o listă, trebuie sa plece din Guvern.”


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: