sâmbătă

2 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 februarie, 2022

Valoarea de piață a companiei Meta a ajuns la 661,4 miliarde de dolari, după ce prețul acțiunilor sale s-a prăbușit cu 26,4% și a șters peste 200 de miliarde de dolari din capitalizarea de piaţă a companiei.

Este cea mai mare pierdere consemnată într-o singură zi de o companie din SUA, scrie Reuters, preluată de News.ro.

Cel puţin 21 de agenţii de brokeraj au redus preţurile ţinte pentru acţiunile Meta, după ce compania a publicat miercuri previziuni sub aşteptările analiştilor, dând vina pe schimbările de confidenţialitate ale Apple şi concurenţa sporită pentru utilizatori din partea companiilor rivale, inclusiv TikTok şi YouTube.


Meta, noua denumire a companiei ce deține platformele Facebook, Instagram și WhatsApp, a anunțat în estimările pentru trimestrul 4 publicate miercuri că numărul de utilizatori zilnici ai Facebook a scăzut pentru prima dată în istoria companiei.

Compania a raportat de asemenea o pierdere operațională de 10 miliarde de dolari din noul său proiect legat de metavers.

Pierderile au fost atât de mari fiindcă Meta a investit în hardware pentru realitate virtuală, în software, dar și pentru a face angajări. Compania promitea investiții de 10 miliarde dolari pentru a construi metaversul și peste 10.000 de noi locuri de muncă în Europa.

Declinul a redus averea netă a fondatorului şi directorului executiv Zuckerberg la 85 de miliarde de dolari, potrivit Forbes. Zuckerberg deţine aproximativ 12,8% din gigantul tehnologic cunoscut anterior sub numele de Facebook.


Scăderea averii sale într-o o zi este printre cele mai mari înregistrate vreodată şi vine după pierderea de 35 de miliarde de dolari suferită de şefului Tesla, Elon Musk, în noiembrie.

Musk, cea mai bogată persoană din lume, i-a întrebat atunci pe utilizatorii de Twitter dacă ar trebui să vândă 10% din participaţia sa la producătorul de maşini electrice.

Acţiunile Tesla nu şi-au revenit încă din vânzările rezultate.

După pierderea a 29 de miliarde de dolari, Zuckerberg se află pe locul al doisprezecelea pe lista Forbes de miliardari în timp real, sub mogulii indieni Mukesh Ambani şi Gautam Adani.

Desigur, tranzacţionarea cu acţiuni tehnologice rămâne volatilă, investitorii încercând să evalueze impactul inflaţiei ridicate şi al creşterii aşteptate a ratelor dobânzilor.

Acţiunile Meta ar putea foarte bine să-şi revină rapid, impactul asupra averii lui Zuckerberg rămânând pe hârtie.

Zuckerberg a vândut anul trecut acţiuni Meta în valoare de 4,47 miliarde de dolari, înainte de scăderea acţiunilor din sectorul tehnologic din 2021. Vânzările de acţiuni au fost efectuate ca parte a unui plan de tranzacţionare prestabilit, pe care directorii îl folosesc pentru a atenua îngrijorările legate de tranzacţiile privilegiate.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: