luni

4 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 ianuarie, 2021

Fondatorii Tesla și Facebook, Eloun Musk și Mark Zuckerberg foto: news.sky.com

Compania Tesla începe sesiunea bursieră de vineri cu o valoare de piață (capitalizare bursieră) de 774 de miliarde de dolari.

Cu acest nivel record, cea mai mare companie producătoare de vehicule electrice depășește capitalizarea Facebook de 765 miliarde de dolari.

Acţiunile companiei controlate de miliardarul Elon Musk au crescut joi cu aproape 8%, până la 816 dolari / titlu, la bursa NASDAQ, potrivit datelor Refinitiv, citate de Reuters.


Acțiunile Tesla au avut o creștere vertiginoasă, de 700% în ultimele 12 luni, compania devenind cea mai valoroasă companie auto din lume, chiar dacă volumul său de producție este inferior celui al Toyota Motor, Volkswagen, sau General Motors (GM).

Tesla a devenit a cincea cea mai valoroasă companie de pe Wall Street, cea mai mare capitalizare fiind cea a Alphabet, firma mamă care deține Google.

Valoarea tranzacțiilor cu acțiuni Tesla,de 39 de miliarde de dolari – joi, a fost mai mare decât cea cumulată a următoarelor trei cele mai tranzacționate acțiuni, Apple (14 mld. Dolari), Alibaba și Amazon.com (cîte 11 mld. dolari).


Fondatorul Tesla, Elon Musk, a devenit joi cel mai bogat de pe planetă, după ce l-a depăşit pe fondatorul Amazon, Jeff Bezos.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În acest moment, averea lui Elon Musk a ajuns la 188,5 miliarde de dolari, cu 1,5 miliarde mai mult decât cea a lui Jeff Bezos, care deţinea titlul de cel mai bogat om din lume începând din luna octombrie 2017.

Media estimărilor analiștilor plasează profiturile nete ale Tesla la 1,2 miliarde de dolari, în timp ce GM şi Facebook ar urma să anunţe profituri nete de 5,8 miliarde de dolari şi, respectiv, 27,1 miliarde de dolari, conform datelor Refinitiv.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: