duminică

3 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 aprilie, 2020

Forțele de ordine au fost nevoite să intervină, în ultimele zile, la București și în alte localități, împotriva unor grupuri de persoane care au încălcat regulile de distanțare sociale și s-au opus polițiștilor trimiși inițial să-i calmeze.

În Capitală, două elicoptere ale poliției au survolat, în noaptea de luni spre marți, cu reflectoarele, cartierul Rahova, unde au avut loc scene violente.

„S-a dispus o serie de acțiuni suplimentare pentru controlarea zonelor considerate cu risc criminogen ridicat. Sunt vizate comunități de persoane care au revenit în țară în ultima perioadă, cunoscute cu preocupări infracționale”, a transmis MAI, într-un comunicat de presă.


După lăsarea întunericului, elicopeterele au survolat cu reflectoare și zone din Ilfov, Ialomița, Prahova, Argeș, Teleorman, Giurgiu și Călărași.

În Ploiești, au fost vizate cartierele Mimiu și „Radu de la Afumați”, locuri în care a fost nevoie de intervenția repetată a forțelor de ordine pentru aplanarea unor conflicte.

Ministerul de Interne a decis, luni, suplimentarea forţele de ordine pentru a patrula în ţară în zonele cunoscute cu nivel ridicat de infracţionalitate, în urma violențelor raportate în prima zi de Paşte.

Polițiști și jandarmi au intervenit în cartierul Rahova din București, după ce mai multe persoane au ieșit în stradă să petreacă. La sosirea forțelor de ordine, persoanele respective au aruncat cu pietre și alte obiecte spre polițiști și jandarmi, cei din urmă la focuri de avertisment.


Din primele informații, nu a existat niciun rănit în urma incidentelor. Poliţiştii au dus la audieri 37 de persoane implicate în conflictul derulat duminică seara.

Incidente asemănătoare s-au produs și în alte localități.

Într-o comună gălățeană, în noaptea de sâmbătă spre duminică, echipaje de polițiști și jandarmi au fost mobilizate  după ce mai mulți localnici au dat foc unor cauciucuri şi au făcut scandal.

În Hunedoara, polițiștii au fost atacați cu pietre de mai multe persoane, după ce au identificat o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice și care nu avea asupra sa documentele prevăzute de lege.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: