luni

22 aprilie, 2024

29 aprilie, 2020

Testările clinice pentru cel mai avansat vaccin anticoronavirus au început pe 23 aprilie

Universitatea Oxford este cea mai înaintată în procedurile de producere a unui vaccin împotriva noului coronavirus și ar putea produce primele milioane de doze de ser în septembrie, scrie presa internațională.

Testele efectuate pe animale au dovedit eficiența formulei dezvoltate de Institutul Jenner și de Oxford Vaccine Group – cele șase maimuțe care au primit un vaccinul și au fost expuse 28 de zile, susținut, la SARS-CoV-2 nu au niciun simptom și se simt foarte bine, relatează The New York Times. Este vorba de șase macaci, care sunt cei mai asemănători oamenilor (au un ADN similar cu al oamenilor în proporție de 93%). Cu toate acestea, nu există nicio garanție că acest vaccin va fi eficient și la oameni.

De câteva zile, serul este testat și pe oameni, iar dacă imunitatea obținută va avea același succes, din septembrie se poate trece la producerea primului vaccin împotriva noului coronavirus.


Miliardarul cofondator al Microsoft, Bill Gates s-a declarat disponibil să-şi asume o parte din costurile de producție ale vaccinului împotriva Sars-CoV2 pe care Universitatea din Oxford îl testează și a contactat autoritățile academice britanice și cele mai importante companii farmaceutice din lume.

„Dacă rezultatele anticorpilor vor fi la fel de promiţătoare, atunci eu, împreună cu ceilalți ne vom reuni într-un consorțiu și ne vom asigura că va fi produs în masă. Niciunul dintre cei care realizează vaccinul nu se așteaptă să câștige de pe urma acestuia, va fi un bun comun”, a declarat Bill Gates.

Acesta a explicat de mai multe ori, în ultimele luni, că este important nu doar ca un vaccin să apară cât mai repede, dar și ca prețul acestuia să fie scăzut, astfel încât să fie accesibil tuturor.

Medicul oncolog Edward O’Neill și cercetătorul italian Elisa Granato sunt primii voluntari pe care a încpeut testarea clinică. Ambii se simt bine în acest moment.


Vaccinul nu conține Covid-19, ci doar o mică parte din genomul său, care nu este nociv. Acest lucru îl împiedică să se răspândească, dar poate activa sistemul imunitar, protejându-l astfel împotriva coronavirusului.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: