marți

18 iunie, 2024

27 noiembrie, 2020

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiță, a asigurat că tot personalul medical, indiferent de forma de organizare (spital, cabinete medicale individuale etc), specialitate sau profesie (medic, asistent, infirmier, etc) va fi inclus în prima etapă a campaniei de vaccinare împotriva noului coronavirus. Vaccinarea acesui personal va începe la mijlocul lunii ianuarie.

Precizările au fost oferite Asociației Profesionale a Medicilor de Ambulator care a cerut explicații, după ce direcțiile județene de Sănătate Publică au întocmit liste cu angajații spitalelor care ar dori să se imunizeze la apariția primului lot se vaccinuri anti-Covid.

Asociația a atras atenția, săptămâna trecută, că acțiunea DSP-urilor s-a derulat grăbit și într-un stil „heirupist” și există riscul să nu fie aduse suficiente doze, dacă dimeniunile comenzilor se vor face ăn vaza sondajului făcut de direcțiile județene.


„În cadrul unei convorbiri telefonice cu domnul Col.Dr.Valeriu Gheorghiță referitoare la vaccinarea cadrelor medicale din ambulatoriul de specialitate indiferent de forma de organizare, acesta a dat asigurari ferme că este luat în considerare tot personalul medical pentru procesul de vaccinare, indiferent de forma de organizare (spital,CMI, etc.), specialitate sau profesie (medic, asistent, infirmieri, etc.)”, menționează un omunicat al Asociației.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, le-a mai transmis medicilor că vaccinarea personalului medical ar urma să înceapă la mijlocul lunii ianuarie 2021.

În  maximum o săptămană sau două se va organiza un webinar dedicat personalului medical, cu toate informațiile științifice relevante despre vaccinurile ce vor fi folosite, mecanism, potențiale efecte adverse, proceduri de verificare, modalitate de vaccinare, etc.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: