duminică

25 februarie, 2024

16 decembrie, 2020

Ludovic Orban se lovește din nou de refuzul USR PLUS

USR PLUS a anunțat miercuri că nu suține desemnarea lui Ludovic Orban pentru a forma un nou guvern și că variantele propuse inițial la consultări – Florin Cîțu și Dacian Cioloș – au în continuare susținerea formațiunii.

”USR PLUS își exprimă dorința și disponibilitatea de a continua discuțiile asupra structurii și programului unei guvernări pe baza unei majorități alături de PNL și UDMR.

Ambele variante de premier propuse de partide la consultările cu Președintele României, Dacian Cioloș din partea USR PLUS și Florin Cîțu din partea PNL, au susținere din partea noastră.


Considerăm că un eventual nou guvern condus de Ludovic Orban, având în vedere demisia din funcția de premier și neîndeplinirea angajamentelor luate față de USR PLUS, nu răspunde așteptărilor electoratului de centru-dreapta care iși dorește un nou început și o guvernare cu mandat reformist”, este mesajul transmis de USR PLUS.

Mesajul USR PLUS apare la câteva ore după ce președintele Iohannis a declarat că PNL, USR PLUS și UDMR trebuie să găsească împreună soluția de prim-ministru pe care o va aproba. ”Că e Orban, că e Cîțu, că e altcineva… nu știu ce se negociază, dar voi aproba” a spus președintele Iohannis.

Președintele PNL Ludovic Orban a revenit marți asupra deciziilor inițiale ale partidului, care va votat susținerea lui Florin Cîțu ca premier și instalarea lui Ludovic Orban în fruntea Camerei Deputaților.

Negocierile tripartite s-au blocat săptămâna trecută din cauză că UDMR și USR PLUS consideră că șefia camerelor parlamentului trebuie să le revină în condițiile în care PNL dă premierul.


Dan Barna a propus marți o soluție de compromis: cei trei lideri de partid să intre în noul guvern ca vicepremieri.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: